Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Fundació Sant Vicent Màrtir - Col·legis Diocesans
Benvingudes i benvinguts a
l lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.

Un dia ben complet!

publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el ]

Ahir dimecres vam tindre un dia ben mogudet, i açò són sols algunes de les coses que vam viure:

Poc després de les 9 del matí l'alumnat de 1r i 4t d'ESO es dirigien cap a la Plaça Major per participar en la Primera Ruta Matemàtica de la nostra ciutat. Més de 180 alumnes de 1r d'ESO de tots els centres d'Algemesí van participar en aquesta ruta, on havien d'utilitzar les matemàtiques per resoldre problemes relacionats amb llocs emblemàtics de la localitat. L'alumnat de 4t d'ESO del nostre centre va ajudar el professorat de la ruta a explicar els problemes als més menuts i ajudar-los a fer bé els procediments per aconseguir resultats satisfactoris, tot un exemple de col·laboració entre companys.Un parell d'hores després, l'alumnat de l'àrea de francés que quedava al centre es desplaçava fins al Teatre Municipal per gaudir d’una divertida obra de teatre en francés: “Le fantôm de Paris”. L'obra va ser representada per actors francesos en clau d’humor, i en finalitzar el públic va tindre l'oportunitat de parlar amb els joves actors en francés. Una activitat entretinguda i molt interessant per apropar la llengua estrangera a l’alumnat.I, per últim, a mitjan matí rebíem la notícia que una de les cabres de la nostra granja de Fons Salutis havia sigut mare de dos cabrits. L'alumnat més menut d'Infantil fou el primer en anar a donar-los la benvinguda a la nostra granja.

3r diumenge de Pasqua

26 d’abr. 2017, 12:19 publicada per Lluís Carbonell

Acollir la força de l’Evangeli

http://4.bp.blogspot.com/-IOuMJN7JrXw/U2TkiKm5mVI/AAAAAAAAFFA/NDHjvdSSBv0/s1600/Ema%C3%BAs.jpg
Dos deixebles de Jesús van allunyant-se de Jerusalem. Caminen tristos i desolats. Quan l’han vist morir a la creu, en el seu cor s’ha apagat l’esperança que havien posat en ell. No obstant això continuen pensant en ell. No el poden oblidar. Haurà estat tot una il·lusió?

Mentre conversen i discuteixen de tot allò viscut, Jesús s’acosta i es posa a caminar amb ells. Però els deixebles no el reconeixen. Aquell Jesús en qui tant havien confiat i que havien estimat amb passió els sembla ara un caminant estrany.

Jesús s’uneix a la seua conversa. Els caminants l’escolten primer sorpresos, però poc a poc alguna cosa es va despertant en el seu cor. No saben exactament què els està passant. Més tard diran: «¿No és veritat que el nostre cor s’escalfava dins nostre mentre ens parlava pel camí i ens obria el sentit de les Escriptures?».

Els caminants se senten atrets per les paraules de Jesús. Arriba un moment en què necessiten la seua companyia. No volen deixar-lo marxar: «Queda’t amb nosaltres». Durant el sopar se’ls obriran els ulls i el reconeixeran. Aquest és el gran missatge d’aquest relat: quan acollim Jesús com a company de camí, les seues paraules poden despertar en nosaltres l’esperança perduda.

Durant aquests anys, moltes persones han perdut la confiança en Jesús. A poc a poc se’ls ha anat convertint en un personatge estrany i irreconeixible. Tot el que saben d’ell és el que poden reconstruir, de manera parcial i fragmentària, a partir del que han escoltat de predicadors i catequistes.

Sens dubte, l’homilia dels diumenges compleix una tasca insubstituïble, però resulta clarament insuficient perquè les persones d’avui puguen entrar en contacte directe i viu amb l’Evangeli. Tal com es porta a terme, davant d’un poble que ha de romandre mut, sense exposar les seues inquietuds, interrogants i problemes, és difícil que aconseguesca regenerar la fe vacil·lant de tantes persones que busquen, de vegades sense saber-ho, trobar-se amb Jesús.

¿No ha arribat el moment d’instaurar, fora del context de la litúrgia dominical, un espai nou i diferent per escoltar junts l’Evangeli de Jesús? Per què no reunir-nos laics i preveres, dones i homes, cristians convençuts i persones que s’interessen per la fe, a escoltar, compartir, dialogar i acollir l’Evangeli de Jesús?

Hem de donar a l’Evangeli l’oportunitat d’entrar amb tota la seua força transformadora en contacte directe i immediat amb els problemes, crisis, pors i esperances de la gent d’avui. Aviat serà massa tard per recuperar entre nosaltres la frescor original de l’Evangeli.

Avui és possible.


Vídeo de YouTube


Recordeu: arriba el dia del llibre!

20 d’abr. 2017, 8:19 publicada per Lluís Carbonell

Benvolgudes famílies,

Recordeu que el proper 23 d'abril celebrem el dia del llibre, i teniu una missió pendent per animar la lectura!!
Ja hem rebut algunes fotografies, però en volem moltes més!

Heu fet ja la vostra??

Face-Book

Fer-se una foto en la que jugueu amb la imatge de la portada d’un llibre que us haja agradat i que vulgueu compartir amb la resta de famílies de l’escola.

Selfiebook familiar

Fer-se una foto familiar en la que tots els membres de la família apareguen llegint els llibres que volen recomanar i que es puga veure bé el títol del llibre.

Envieu les vostres fotos al correu: departament.llengues@maux.org abans del 25 d’abril!!

    

Sigueu creatius i animeu a la lectura!

Departament de Llengües

1r diumenge de Pasqua

15 d’abr. 2017, 9:00 publicada per Lluís Carbonell

Tornar a Galilea

Els evangelis han recollit el record d’unes dones admirables que, a l’alba del dissabte, han anat a veure el sepulcre on ha estat enterrat Jesús. No el poden oblidar. Continuen estimant-lo més que a ningú. Mentrestant, els homes han fugit i romanen potser amagats.

El missatge que senten en arribar és d’una importància excepcional. L’evangeli de Mateu diu així: «Sé que busqueu Jesús, el crucificat. No és ací: ha ressuscitat, tal com va dir. Veniu, mireu el lloc on havia estat posat». És un error buscar Jesús en el món de la mort. És viu per sempre. Mai el podrem trobar on la vida és morta.

No ho hem d’oblidar. Si volem trobar Crist ressuscitat, ple de vida i de força creadora, no l’hem de buscar en una religió morta, reduïda al compliment extern de preceptes i ritus rutinaris, en una fe apagada que se sosté en tòpics i fórmules gastades, buides d’amor viu a Jesús.

Llavors, on el podem trobar? Les dones reben aquest encàrrec: «Aneu corrents a dir als seus deixebles: “Ha ressuscitat d’entre els morts, i ara va davant vostre a Galilea. Allà el veureu”». Per què cal tornar a Galilea per veure el Ressuscitat? Quin sentit profund amaga aquesta invitació? Què se’ns està dient als cristians d’avui?

A Galilea es va sentir, per primera vegada i en tota la seua puresa, la Bona Notícia de Déu i el projecte humanitzador del Pare. Si no tornem a escoltar-los avui amb cor senzill i obert, ens alimentarem de doctrines venerables, però no coneixerem l’alegria de l’Evangeli de Jesús, capaç de «ressuscitar» la nostra fe.

A més, a la vora del llac de Galilea es va anar gestant la primera comunitat de Jesús. Els seus seguidors viuen al seu costat una experiència única. La seua presència ho omple tot. Ell és el centre. Amb ell aprenen a viure acollint, perdonant, guarint la vida i despertant la confiança en l’amor insondable de Déu. Si no posem com més aviat millor Jesús en el centre de les nostres comunitats, mai experimentarem la seua presència enmig nostre.

Si tornem a Galilea, la «presència invisible» de Jesús ressuscitat adquirirà trets humans en llegir els relats evangèlics, i la seua «presència silenciosa» recobrarà veu concreta en escoltar les seues paraules d’encoratjament.

Trobar-nos amb Jesús ressuscitat pot centrar la nostra insatisfactòria vida.

Jn 20,1-9

Vídeo de YouTube
Ja hem donat la volta al món!

12 d’abr. 2017, 10:54 publicada per Lluís Carbonell

Tot el que comença, també ha d'acabar! I ara, després de 3 dies donant la volta al món, hem arribat al nostre destí. Però no podia acabar sense un vídeo d'acomiadament.

Vídeo de YouTube


Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquesta aventura!

Banc de xandalls demà dimarts, 11 d'abril de 2017

10 d’abr. 2017, 10:49 publicada per AMPA Maux

Benvolgudes famílies:

Aquest mes d'abril el segon dijous és festiu, i és per això que el

BANC DE XANDALLS

canvia de dia i us convoca a tots el proper

DIMARTS 11 D'ABRIL A LES CINC DE LA VESPRADA

en la zona de l'entrada, davant de la Secretaria d'Ana, per la porta marró, per tal de recollir aquella roba esportiva del cole que els vostres fills ja no utilitzen (samarretes, dessuadores i jaquetes roges), i que ens demaneu aquelles peces que necessiteu.

TOT SEGUIT TENIU UN RECULL DE LES PECES QUE ACTUALMENT TENIU A LA VOSTRA DISPOSICIÓ PER SI VOS INTERESSEN, però no deixeu de preguntar-nos, perquè sempre ens entra material nou. El preu de cada peça és de 2 EUR, excepte les jaquetes amb cremallera, que tenen un preu de 4 EUR. Els diners s'utilitzen exclusivament per al sosteniment de l'activitat.
 

PODEU EMPORTAR-SE:

1 SAMARRETA LLARGA TALLA 3
4 SAMARRETES LLARGUES TALLA 4
1 JAQUETA AMB CREMALLERA FINS LA MEITAT TALLA 6
1 SAMARRETA CURTA TALLA 6
1 SAMARRETA MÀNIGA LLARGA TALLA 8
1 SAMARRETA CURTA TALLA 10
1 SAMARRETA CURTA TALLA 12
2 SAMARRETES LLARGUES TALLA 12

Estem a la vostra disposició. Demaneu-nos el que necessiteu!

Moltes gràcies. Vos esperem a tots!

Comença la Setmana Monogràfica!

9 d’abr. 2017, 1:47 publicada per Lluís Carbonell

I ho fa amb aquesta vídeo de presentació que l'alumnat del centre va viure el passat dijous:

Vídeo de YouTube


I vosaltres, accepteu el repte?

XXVIII Olimípada Matemàtica 2017

8 d’abr. 2017, 4:18 publicada per Lluís Carbonell

  
I avui ha tingut lloc també la fase local de la XXVIII Olimpíada Matemàtica. Un total de 246 alumnes de tota la Ribera s'han desplaçat fins a Almussafes per participar d'aquest projecte educatiu organitzat per la Societat Al-Khaearizmi, que l'any passat es va celebrar en les instal·lacions del nostre col·legi.

De Maria Auxiliadora, alumnat de tercer cicle de Primària i Secundària de l'optativa Pica't amb les mates ha volgut formar part d'aquesta edició, on les matemàtiques, sobretot, han estat ben presents al llarg de la jornada. I és que l'objectiu és facilitar el gaudi dels estudiants amb la resolució de problemes matemàtics. Aquells que obtinguen millors resultats amb els exercicis plantejats pel jurat passaran a la fase provincial. I, de moment, els nostres representants apunten maneres...

 

Maux a les coleolimpíades

7 d’abr. 2017, 12:00 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 8 d’abr. 2017, 4:03 ]Ahir es van celebrar les coleolimpíades dels Col·legis Diocesans, on l'alumnat de 6é del nostre centre van participar. Però no sols ells: un total de 2141 alumnes, procedents de 55 centres membres de la fundació, van prendre part en aquesta edició de les olimpíades. Aquesta xifra correspon a pràcticament la totalitat dels Col·legis Diocesans: tots els centres que tenen educació primària. I el resultat va estar espectacular: una jornada de companyonia i bon ambient, on l'animació i la gana de fer pinya van marcar el ritme del dia. La competició anava més enllà d'aconseguir el major nombre de medalles: el premi era fer visible i real la participació inclusiva en les coleolimpíades!

I si no, pregunteu a l'alumnat!

Participació Inclusiva


A l'escola infantil... ja queden poques places per al proper curs!

6 d’abr. 2017, 3:53 publicada per Lluís Carbonell


1-10 of 589