Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Fundació Sant Vicent Màrtir - Col·legis Diocesans
Benvingudes i benvinguts a
l lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.

Trip to Malta

publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el ]


Ahir dissabte va acabar també la nostra primera experiència a Malta. L'alumnat de 1r i 2n d'ESO que ha participat al programa d'immersió lingüística a Malta va aterrar ahir a les nostres terres després d'una setmana de classes, activitats, visites, relacions amb la família d'acollida... En fi, una magnífica experiència on l'anglés ha estat el fil conductor.
I no són tot paraules, ací teniu algunes imatges que demostren com ho han passat de bé! Per saber el que han aprés, caldrà preguntar-los-ho a ells...

  
   
  


Viatge a la Masella

25 de març 2017, 7:19 publicada per Lluís Carbonell

Ahir divendres va acabar el viatge de fi de curs del nostre alumnat de 3r i 4t d'ESO. Després de cinc dies intensos d'autobús, d'activitats esportives i de multiaventura, i altres més tranquil·les, els 41 viatgers tornaven a casa cansats però ben contents. Una bona experiència, tot i el fred, que segur recordaran. I, perquè se'n pugueu fer una idea, deixem ací algunes fotos:
Barcelona - Multiaventura
  
La Vall de Núria - Passeig a cavall - Pista de gel
  
Ràfting - Caldea
  
  
Arribada al poble

A l'escola infantil... ens movem per aprendre!

22 de març 2017, 16:31 publicada per Lluís Carbonell


4t diumenge de Quaresma

22 de març 2017, 0:16 publicada per Lluís Carbonell

Per a exclosos

És cec de naixement. Ni ell ni els seus pares en tenen cap culpa, però el seu destí quedarà marcat per sempre. La gent el mira com un pecador castigat per Déu. Els deixebles de Jesús li pregunten si el pecat és del cec o dels seus pares.

Jesús el mira de manera diferent. Des que l’ha vist només pensa en rescatar-lo d’aquella vida de captaire, menyspreat per tots com a pecador. Ell se sent cridat per Déu a defensar, acollir i guarir precisament els que viuen exclosos i humiliats.

Després d’una curació treballosa en la qual també ell ha hagut de col·laborar amb Jesús, el cec descobreix per primera vegada la llum. La trobada amb Jesús ha canviat la seua vida. Per fi podrà gaudir d’una vida digna, sense por d’avergonyir-se davant de ningú.

S’equivoca. Els dirigents religiosos se senten obligats a controlar la puresa de la religió. Ells saben qui no és pecador i qui està en pecat. Ells decidiran si pot ser acceptat en la comunitat religiosa. Per això l’expulsen.

El captaire curat confessa obertament que ha estat Jesús qui se li ha acostat i l’ha curat, però els fariseus el rebutgen irritats: «Nosaltres sabem que aquest home és un pecador». L’home insisteix a defensar Jesús: és un profeta, ve de Déu. Els fariseus no ho poden aguantar: «Tot tu vas néixer en pecat, i ens vols donar lliçons?».

L’evangelista diu que, «quan Jesús va saber que l’havien expulsat, va anar a trobar-se amb ell». El diàleg és breu. Quan Jesús li pregunta si creu en el Messies, l’expulsat diu: «¿I qui és, Senyor, perquè hi puga creure?». Jesús li respon commogut: «Ja l’has vist: és el qui et parla». El captaire li diu: «Hi crec, Senyor».

Així és Jesús. Ell ve sempre a trobar aquells que no són acollits oficialment per la religió. No abandona els qui el busquen i l’estimen, encara que siguen exclosos de les comunitats i institucions religioses. Els que no tenen lloc en les nostres esglésies tenen un lloc privilegiat en el seu cor.

Amics i amigues desconeguts, no ho oblideu: quan els cristians us rebutgem, Jesús us està acollint.


"Obri'm els ulls!"

Jn 9,1-41

Vídeo de YouTube


Ja està obert el període de matriculació 17/18 a l'escola infantil

19 de març 2017, 17:16 publicada per Lluís Carbonell


El nostre alumnat ja ha aterrat a Malta

18 de març 2017, 12:16 publicada per Lluís Carbonell

  

Aquest matí començava l'aventura per a l'alumnat de 1r i 2n d'ESO que ha viatjat fins a Malta per gaudir d'una experiència d'immersió lingüística en anglés durant aquesta setmana. Poc després d'arribar a l'aeroport maltés cada grupet ja s'ha dirigit amb la seua família d'acollida cap a la casa on passaran aquesta setmana. No obstant, un grupet encara s'ha trobat per explorar una mica els voltants.
  

Però poc de temps, ja que a les 19 h ja estaven tots a casa i sopant.
    

Passada la primera nit, demà començaran el dia fent una excursió tots junts. Esperem contar-vos més!

FINALISTES a "La mar de ciencia II"!

18 de març 2017, 9:40 publicada per Lluís Carbonell

Tres dels treballs presentats a "La mar de ciencia II" pel nostre centre han resultat finalistes!
Necessitem de la vostra col·laboració convertir-nos en guanyadors mitjançant els "M'AGRADA" del Facebook.

El nostre alumnat de 1r d'ESO ha preparat des de l'assignatura de Biologia i Geologia diversos materials per a la segona edició del concurs "La mar de ciencia". Es tracta d'una iniciativa promoguda pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i pel Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB). Els continguts a treballar guarden relació amb el curriculum de l'assignatura i els enllaços i materials que es proposen s'han treballat a classe perquè són molt interessants.

Després d'això, l'alumnat ha preparat dibuixos, textos i vídeos, treballats en equip, que han presentat al concurs. I d'entre els 1035 treballs presentats, el jurat ha seleccionat els treballs finalistes entre els quals estan:


Dibuix de Laia Baldoví Murcia: La mar cuida de nosaltres.


Vídeo de classe: La mar de ciència.

Amb el teu "M'AGRADA" en cadascun dels treballs, optem a convertir-nos en algun dels guanyadors de l'edició. Ens ajudes??

(Cliqueu a l'enllaç per obrir la pàgina on podeu votar-lo.)

MOLTES GRÀCIES!!

A l'escola infantil... creem bons hàbits!

16 de març 2017, 9:08 publicada per Lluís Carbonell


3r diumenge de Quaresma

15 de març 2017, 4:18 publicada per Lluís Carbonell

A gust amb Déu

L’escena és captivadora. Cansat de caminar, Jesús s’asseu al costat del pou de Jacob. Aviat arriba una dona a treure’n aigua. Pertany a un poble semipagà, menyspreat pels jueus. Amb tota espontaneïtat, Jesús inicia el diàleg amb ella. No sap mirar ningú amb menyspreu, sinó amb tendresa gran. «Dóna’m aigua».

La dona queda sorpresa. Com s’atreveix a entrar en contacte amb una samaritana? Com es rebaixa a parlar amb una dona desconeguda? Les paraules de Jesús la sorprendran encara més: «Si saberes quin és el do de Déu i qui és el qui et diu: Dóna’m aigua, ets tu qui li n’hauries demanada, i ell t’hauria donat aigua viva».

Són moltes les persones que, al llarg d’aquests anys, s’han anat allunyant de Déu quasi sense advertir el que realment estava passant al seu interior. Avui Déu els resulta un «ésser estrany». Tot el que està relacionat amb ell els sembla buit i sense sentit: un món infantil cada vegada més llunyà.

Ho podem entendre. Sabem el que poden sentir. Tots ens hem anat allunyant, a poc a poc, d’aquell «Déu de la nostra infantesa» que despertava dins nostre pors, neguit i malestar. Però Jesús ens ha mostrat un Déu que és un Misteri de bondat: una presència amistosa i acollidora en qui podem confiar sempre.

Resulta difícil sostenir la fe enmig d’una crisi religiosa que ens sacseja a tots. Potser caldrà descobrir que només Jesús ens pot portar a viure la fe en Déu de manera senzilla, des del fons del nostre ésser. Si escolte, Déu no calla. Si m’òbric, ell no es tanca. Si em confie, ell m’acull. Si em lliure, ell em sosté. Si m’enfonse, ell m’alça.

L’experiència primera i més important és la de trobar-nos a gust amb Déu perquè el percebem com una «presència salvadora». Quan una persona sap el que és viure a gust amb Déu, perquè, malgrat la nostra mediocritat, els nostres errors i egoismes, ell ens acull tal com som, i ens impulsa a enfrontar-nos a la vida amb pau, difícilment abandonarà la fe. Moltes persones estan avui abandonant Déu abans d’haver-lo conegut. Si conegueren l’experiència de Déu que Jesús ens transmet, el buscarien. Si, acollint en la seua vida Jesús, conegueren el do de Déu, no l’abandonarien. Se sentirien a gust amb ell.

"Dóna'm aigua"

Jn 4,5-42

Vídeo de YouTube


A l'escola infantil... gaudim amb la música!

9 de març 2017, 2:34 publicada per Lluís Carbonell


1-10 of 575