Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Fundació Sant Vicent Màrtir - Col·legis Diocesans
Benvingudes i benvinguts a
l lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.

Pentecosta

17 de maig 2018, 9:12 publicada per Lluís Carbonell

Renoveu-nos per dins


A poc a poc estem aprenent a viure sense interioritat. Ja no necessitem estar en contacte amb el millor que hi ha dins nostre. En tenim prou amb viure entretinguts. Ens acontentem amb funcionar sense ànima i alimentar-nos només de benestar. No volem exposar-nos a buscar la veritat. Veniu, Esperit Sant, i allibereu-nos del buit interior.


Hem après a viure sense arrels i sense metes. En tenim prou amb deixar-nos programar des de fora. Ens movem i agitem sense parar, però no sabem què volem ni cap a on anem. Estem cada vegada més ben informats, però ens sentim més perduts que mai. Veniu, Esperit Sant, i allibereu-nos de la desorientació.


Poc ens interessen les grans qüestions de l’existència. No ens preocupa quedar-nos sense llum per enfrontar-nos a la vida. Ens hem fet més escèptics, però també més fràgils i insegurs. Volem ser intel·ligents i lúcids. Però no trobem assossec ni pau. Veniu, Esperit Sant, i allibereu-nos de la foscor i la confusió interior.
Volem viure més, viure millor, viure més temps, però ¿viure què? Volem sentir-nos bé, sentir-nos millor, però ¿sentir què? Busquem gaudir intensament de la vida, treure-li el màxim suc, però no ens acontentem només amb passar-ho bé. Fem el que ens ve de gust. Amb prou feines hi ha prohibicions ni terrenys vedats. Per què volem alguna cosa diferent? Veniu, Esperit Sant, i ensenyeu-nos a viure.


Volem ser lliures i independents i ens trobem cada vegada més sols. Necessitem viure i ens tanquem en el nostre petit món, de vegades tan avorrit. Necessitem sentir-nos estimats i no sabem crear contactes vius i amistosos. Al sexe li diem «amor», i al plaer, «felicitat», però qui saciarà la set? Veniu, Esperit Sant, i ensenyeu-nos a estimar.

En la nostra vida ja no hi ha lloc per a Déu. La seua presència ha quedat reprimida o atrofiada dins nostre. Plens de sorolls per dins, ja no podem escoltar la seua veu. Bolcats en mil desitjos i sensacions, no encertem a percebre la seua proximitat. Sabem parlar amb tothom menys amb ell. Hem après a viure d’esquena al Misteri. Veniu, Esperit Sant, i ensenyeu-nos a creure.

Creients i no creients, poc creients i creients dolents, així peregrinem moltes vegades per la vida. A la festa cristiana de l’Esperit Sant, a tots ens diu Jesús el que un dia va dir als seus deixebles, exhalant sobre ells el seu alè: «Rebeu l’Esperit Sant». Aquest Esperit que sosté les nostres pobres vides i encoratja la nostra feble fe pot penetrar en nosaltres i revifar la nostra existència per camins que només ell coneix.


Pentecostés. Cicle B. Lectures de la missa

Vídeo de YouTubeFesta de Maria Auxiliadora 2018 - avanç

16 de maig 2018, 9:52 publicada per Lluís Carbonell


Estimades famílies,

Avui hem repartit a l'alumnat l'avanç del programa de la Festa de Maria Auxiliadora, que celebrarem els propers 24, 25 i 26 de maig. Són uns dies de goig en honor a la nostra mare, titular del nostre centre, que esperem amb il·lusió juntament amb la comunitat parroquial. 

Aquest any, pel que fa especialment a les activitats proposades per l’AMPA per a dissabte, hem volgut continuar amb el format de l’any passat i festejar-ho a les nostres instal·lacions. Adjunt teniu la fulleta que hem lliurat als vostres fills i filles: una idea general del programa d’aquests tres dies, que començaran dijous amb les representacions teatrals del nostre alumnat, i amb alguns apunts que completar per tal de poder organitzar exitosament aquestes jornades.

No oblideu que és important tornar la informació signada abans del proper dimarts 22 de maig per facilitar l'organització, així com passar per l'oficina del centre per adquirir els tiquets de l'esmorzar de dissabte.

Us esperem!

Previndre per a viure

15 de maig 2018, 8:30 publicada per Lluís Carbonell

L'alumnat de 4t de Primària del nostre centre, dins del programa treballat a les sessions de tutoria sobre prenvenció d'adiccions, PREVINDRE PER A VIURE, ha realitzat dues activitats molt interessants. La primera ha consistit en elaborar receptes d'esmorzars saludables, que una vegada redactades i passades a format digital han servit per a confeccionar un llibre de receptes. 

La segona ha sigut realitzar un taller de "llepolies saludables". Amb aquest taller s'ha donat a conéixer l'alumnat tot un seguit de productes que tenim a l'abast i que si combinem de forma creativa poden resultar tan atractius al paladar com a la vista i molt més nutritius que les llepolies que hi podem trobar a les botigues.

Ací vos deixem una mostra del treball fet:
  
  

Bon profit!

All’italiana!

10 de maig 2018, 0:55 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 10 de maig 2018, 8:35 ]

El nostre projecte Erasmus+ continua endavant. Des del passat diumenge dia 6 un grup d’alumnes i professors de 2n d’ESO estan a Taranto per posar en comú la feina feta fins al moment i continuar amb l’organització de la feina que queda per davant en aquest projecte, SET: Sustainable Entrepreneurs Training. 

L’alumnat està gaudint, de nou, d’una experiència internacional, compartida amb els grups de Portugal, Polònia, Finlàndia i, especialment, Itàlia, que s’han convertit durant aquests dies en la seua família. 

De moment, ja han fet diverses visites relaciones amb el projecte: una masseria (un mas dedicat a la producció de formatge i pa), una productora d’oli biològic i de tècnica tradicional, un poble conservat en la seua tradició arquitectònica des de fa segles, i molt més!
 
 7é diumenge de Pasqua

8 de maig 2018, 15:23 publicada per Lluís Carbonell

Nou començament

Els evangelistes descriuen amb diferents llenguatges la missió que Jesús confia als seus seguidors. Segons Mateu han de «fer deixebles» que aprenguen a viure com ell els ha ensenyat. Segons Lluc, han de ser «testimonis» del que han viscut al seu costat. Marc ho resumeix tot dient que han de «proclamar l’Evangeli a tota la creació».

Els que no hem conegut el Jesús històric, com és el cas dels apòstols, potser que quan ens acostem avui a una comunitat cristiana no ens trobem directament amb l’Evangeli. El que percebem potser siga el funcionament d’una religió carregada de massa elements culturals que el temps ha anat afegint i, conseqüentment, amb greus signes de crisi. No podem identificar amb claredat a l’interior d’aquesta religió la Bona Notícia provinent de l’impacte provocat per Jesús fa vint segles.

D’altra banda, molts cristians no coneixem directament l’Evangeli. Tot el que sabem de Jesús i el seu missatge és el que podem reconstruir de manera parcial i fragmentària, recordant el que hem sentit de catequistes i predicadors. Vivim la religió privats del contacte personal amb l’Evangeli.

Com podrem proclamar-lo si no el coneixem? El Concili Vaticà II ha recordat una cosa massa oblidada en aquests moments: «L’Evangeli és, en tots els temps, el principi de tota la vida de l’Església». Ha arribat el moment d’entendre i configurar la comunitat cristiana com un lloc on allò més important és acollir l’Evangeli de Jesús.

Res pot regenerar les nostres comunitats com la força de l’Evangeli. Només l’experiència directa i immediata de l’Evangeli pot revitalitzar l’Església.

Allò primer és creure en la força regeneradora de l’Evangeli. Els relats evangèlics ensenyen a viure la fe no per obligació, sinó per atracció. Fan viure la vida cristiana no com a deure, sinó com irradiació i contagi. Reunits en petits grups, en contacte amb l’Evangeli, anirem recuperant la nostra veritable identitat de seguidors de Jesús.

Hem de tornar a l’Evangeli com a nou començament. Escoltar junts l’Evangeli de Jesús no serà una activitat més entre d’altres, sinó la matriu des de la qual començarà la regeneració de la fe cristiana a les petites comunitats disperses enmig d’una societat secularitzada.

Té raó el papa Francesc quan ens diu que el principi i motor de la renovació de l’Església en aquests temps hem de trobar-lo en «tornar a la font i recuperar la frescor original de l’Evangeli».

Vídeo de YouTube


Admissió 2018-2019

8 de maig 2018, 1:02 publicada per webmaster maux   [ actualitzat el 8 de maig 2018, 1:09 ]

Dijous 17 de maig comença el període de presentació de sol·licituds per al proper curs escolar 2018-2019. Ja ho teniu tot a punt?

Ací us deixem informació important al respecte (calendaris, documentació a aportar, criteris de valoració...) i els annexos necessaris per fer la sol·licitud.

Recordeu que també podeu fer-la telemàticament a l'apartat "Assistent d'admissió telemàtica" a la següent adreça http://www.ceice.gva.es/va/web/admision-alumnado. No obstant, al final del procés cal imprimir la sol·licitud tramitada per lliurar-la al centre de primera opció.

Us esperem!


Gran èxit: 141 donants!!

4 de maig 2018, 8:28 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 15 de maig 2018, 8:59 ]

Ahir vam superar les expectatives que teníem sobre les donacions de sang. I és que els nostres superherois han fet un treball extraordinari!

Nombre de donants previstos: 100.
Nombre de donants presentats: 141.
Dels quals...
...ja eren donants: 96.
...són donants nous: 45.

I no només açò, sinó que a les 19.15 h haguérem de tancar el llistat d'espera per a les donacions. Encara arribava gent disposada a donar, però podíem fer més que agrair el seu interés... Ni els propis especialistes del centre de transfusió s'ho creien!
Però, està clar, les imatges no menteixen. Què en dieu?

Campanya de donació de sang MAUX 2018


Moltes gràcies a totes i tots per la vostra col·laboració.
Prompte la vostra sang serà la seua vida!

6é diumenge de Pasqua

2 de maig 2018, 11:42 publicada per Lluís Carbonell


Una alegria diferent

No és fàcil l’alegria. Els moments d’autèntica felicitat semblen petits parèntesis enmig d’una existència d’on brollen constantment el dolor, la inquietud i la insatisfacció.

El misteri de la veritable alegria és una cosa estranya per a molts homes i dones. Encara saben potser riure a riallades, però han oblidat el que és un somriure joiós, nascut del més profund de l’ésser. Ho tenen quasi tot, però res els satisfà de veritat. Estan envoltats d’objectes valuosos i pràctics, però amb prou feines saben res d’amor i d’amistat. Corren per la vida absorbits per mil tasques i preocupacions, però han oblidat que estem fets per a l’alegria.

Per això, alguna cosa es desperta en nosaltres quan escoltem les paraules de Jesús: us he parlat «perquè la meua joia siga també la vostra, i la vostra joia siga completa». La nostra alegria és fràgil, petita i està sempre amenaçada. Però alguna cosa gran se’ns promet. Poder compartir l’alegria mateixa de Jesús. La seua alegria pot ser la nostra.

El pensament de Jesús és clar. Si no hi ha amor, no hi ha vida. No hi ha comunicació amb ell. No hi ha experiència del Pare. Si falta l’amor en la nostra vida, no en queda més que buit i absència de Déu. Podem parlar de Déu, imaginar-lo, però no experimentar-lo com a font de goig veritable. Llavors el buit s’omple de déus falsos que prenen el lloc del Pare, però que no poden fer brollar en nosaltres el veritable goig que el nostre cor anhela.

L’alegria de Jesús és la de qui viu amb una confiança neta i incondicional al Pare. L’alegria del que sap acollir la vida amb agraïment. L’alegria del que ha descobert que l’existència sencera és gràcia.

Però la vida s’extingeix tristament en nosaltres si la guardem per a nosaltres sols, sense encertar a regalar-la. L’alegria de Jesús no consisteix a gaudir egoistament de la vida. És l’alegria de qui dóna vida i sap crear les condicions necessàries perquè cresca i es desenvolupe de manera cada vegada més digna i més sana. Heus aquí un dels ensenyaments clau de l’Evangeli. Només és feliç qui fa un món més feliç. Només coneix l’alegria qui sap regalar-la. Només viu qui fa viure.

Vídeo de YouTubeAquest dijous dia 3 vine a donar sang!

30 d’abr. 2018, 4:14 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 30 d’abr. 2018, 6:03 ]


T'esperem!
Dijous 3 de maig de 16.30 a 20 h.

5é diumenge de Pasqua

25 d’abr. 2018, 1:54 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 25 d’abr. 2018, 1:58 ]


Creure


La fe no és una impressió o emoció del cor. Sens dubte, el creient sent la seua fe, l’experimenta i la gaudeix, però seria un error reduir-la a «sentimentalisme». La fe no és una cosa que depenga dels sentiments: «Ja no sent res; dec estar perdent la fe». Ser creients és una actitud responsable i raonada.

La fe no és tampoc una opinió personal. El creient es compromet personalment a creure en Déu, però la fe no pot ser reduïda a «subjectivisme»: «Jo tinc les meues idees i crec que a mi em sembla». La realitat de Déu no depèn de mi, ni la fe cristiana és fabricació d’un mateix. Brolla de l’acció de Déu en nosaltres.

La fe no és tampoc un costum o tradició rebuda dels pares. És bo nàixer en una família creient i rebre des d’infant una orientació cristiana de la vida, però seria molt pobre reduir la fe a «costum religiós»: «A la meua família sempre hem sigut molt d’Església». La fe és una decisió personal de cadascú.

La fe no és tampoc una recepta moral. Creure en Déu té les seues exigències, però seria una equivocació reduir-ho tot a «moralisme»: «Jo respecte tothom i no faig mal a ningú». La fe és, a més, amor a Déu, compromís per un món més humà, esperança de vida eterna, acció de gràcies, celebració.

La fe no és tampoc un «tranquil·litzant». Creure en Déu és, sens dubte, font de pau, consol i serenitat, però la fe no és només un «agafador» per als moments crítics: «Jo, quan em trobo amb problemes, vaig a la Mare de Déu». Creure és el millor estímul per lluitar, treballar i viure de manera digna i responsable.

La fe cristiana comença a despertar-se en nosaltres quan ens trobem amb Jesús. El cristià és una persona que es troba amb Crist, i en ell va descobrint un Déu Amor que cada dia l’atrau més. Ho diu molt bé Joan: «Nosaltres hem conegut l’amor que Déu ens té i hi hem cregut. Déu és Amor» (1 Joan 4,16).

Aquesta fe creix i dóna fruits només quan restem dia a dia units a Crist, és a dir, motivats i sostinguts pel seu Esperit i la seua Paraula: «El qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res».


5è Diumenge de Pasqua. Cicle B. Lectures de la missa

Vídeo de YouTube


1-10 of 702