Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Fundació Sant Vicent Màrtir - Col·legis Diocesans
Benvingudes i benvinguts a
l lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.

Carnestoltes... moltes voltes!!

24 de febr. 2017, 9:02 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 24 de febr. 2017, 9:48 ]

Després de tota una setmana de preparatoris, avui ha arribat el gran dia!
El rei en Carnal ha estat impregnant el centre dels seus colors i la seua alegria, i aquesta vesprada s'ha vist al pati del centre! Baix el lema "Països, cultures i tradicions", tots els grups han desfilat amb les seues millors gales. I no sols ells, molts familiars, amics i antics alumnes no han volgut perdre's aquesta tradició, i han acudit amb complements carnavalescos.
Enhorabona a tots per la vostra participació!!!

Però, com sempre, hi ha disfresses especials que mereixen una menció a banda. Aquests són els premis de l'edició d'aquest any:
Premi a la millor disfressa: La Xina, Educació Infantil
  

Premi a la disfressa més original: Els africans, grup de 1r d'ESOPremi a la millor disfressa de familiars: Elvis Presley, Ferran Santos.

Enhorabona!
I... fins l'any que ve!

A l'escola infantil... aprenem amb el tapís!

23 de febr. 2017, 8:24 publicada per Lluís Carbonell


Ja divendres! Recordeu l'ordre del rei?

23 de febr. 2017, 3:23 publicada per Lluís Carbonell

Sabates distintes, no hi ha més remei!

Vestits i gales aneu preparant,

22 de febr. 2017, 7:18 publicada per Lluís Carbonell

puix dijous s'ha de vindre ben elegant!

Demà, dimecres, agafeu-ho amb gana:

21 de febr. 2017, 6:38 publicada per Lluís Carbonell

vindre amb pijama és el que l'ordre mana!!

Arriba el pregó del rei en Carnal

20 de febr. 2017, 6:19 publicada per Lluís Carbonell

Bon dia, xiquets i xiquetes,

mestres i companys,

sóc el rei en Carnal

i ja ha passat un any.


L’avorriment s’ha acabat

i la diversió ha arribat.

Aquest any serà diferent,

i ben segur que ho notarà tota la gent.


Un bon carnestoltes entre tots construirem

i de segur que ens divertirem.

Aquest carnestoltes serà variat

i de cultures i països has d’anar disfressat.


Aquest pregó va a començar

amb la llista de coses que haureu de portar.


El dimarts, un pentinat de bogeria,

que no te’l facen en cap perruqueria.


El dimecres, amb pijama hauràs d’anar

i de segur que vas a triomfar.


El dijous l’etiqueta ensenyareu

ja que per un dia elegants es posareu.


El divendres últim dia de manament

cada sabata serà diferent.


I a la vesprada,

hi haurà xocolatada.

Cosa que a tot el món li agrada.

Aquestes paraules el Rei Carnal ha dit

i ara a tots us toca obeir.

Finalistes a la Lliga de Debat 2017!

18 de febr. 2017, 6:01 publicada per Lluís Carbonell

Els nostres alumnes de 4t d'ESO, representats per Arnau Antich, Aitana Baldoví, Roser Ferragud, Ronald F. Hernández i Laura Tormo, queden finalistes després de superar amb èxit diversos debats de la fase local de la Lliga. Enhorabona!!

Els animals tenen drets?

Aquesta és la pregunta que ha portat de cap als alumnes de 4t d'ESO durant les darreres setmanes al nostre centre, especialment a les classes de Filosofia. Però la qüestió no era donar-li una única resposta, sinó preparar tota una seguida d'arguments i tesis tant a favor com en contra.

I és que aquest era el tema de l'edició d'aquest any de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives d'universitats. Una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

    
I els nostres estudiants ho han fet, i molt bé!!

Han aconseguit passar la 1a fase local, les semifinals i arribar a la final. Avui, a final del matí, s'han enfrontat amb el grup del Col·legi Parroquial Sant Josep de Tavernes de la Valldigna, amb qui han tingut també un viu debat defensant la postura en contra del dret dels animals, decidida per sorteig.
El nostre grup no ha guanyat la final d'aquest debat, però ha fet un gran treball i ha aconseguit arribar més lluny que mai. Per això, podem estar ben orgullosos. I, a més, pel premi que ens enduem: tenim al millor orador de la competició!Enhorabona, Arnau Antich, per ser el millor orador de la fase local de l'edició 2017 de la Lliga de Debat.

Working together to improve our English

17 de febr. 2017, 7:28 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 17 de febr. 2017, 7:41 ]

Exacte: treballant junts per millorar el nivell del nostre anglés!

Els passats dies 10 i 11 de febrer una representant del nostre centre va estar present en el 3a Trobada de Mestres d'Anglés d'Infantil i Primària celebrada a Sant Sebastià.

Aquest encontre suposava la continuació de les reunions fetes fa dos anys a Barcelona i el curs passat a Granada, i aquestes són les vivències que comparteix amb nosaltres:

Durant aquests dos dies entràrem a les aules de dos ikastoles i observàrem, i posteriorment comentàrem i compartírem, com estem utilitzant a les nostres escoles la metodologia “Ready for a story” de Josep Maria Artigal, ampliada per a Primària amb el  projecte basc “Eleanitz” i completada als darrers anys amb la nova proposta  desenvolupada per Xaro Mas anomenada «Diary».

Dis-me alguna cosa que m'emocione, encara que siga en anglés... i l'aprendré.

Aquesta vegada acudírem 47 mestres de Catalunya, València, País Basc, Navarra i Mallorca. 
L'objectiu comú d'aquestes metodologies que es complementen entre si, i que el nostre centre porta aplicant des de fa molts anys, és que l'alumnat senta la necesstiat de comunicar-se, de dir alguna cosa en anglés. Per a això, a més a més dels contes, els plantegem situacions quotidianes que sorgeixen o provoquem a classe per a què nosaltres i els xiquets parlem amb la llengua que estem aprenent. Som nosaltres els protagonistes d'eixes situacions i busquem que l'alumant se senta capaç d'usar l'anglés de forma oral i escrita. Necessitem anotar allò que anem expressant a la nostra llibreta, el  “diary”, per ser conscients dels nostres errors i de la correcció i així poder consultar-los quan ho necessitem. Anem construint així la llengua que anem emprant. El que s'anota es comparteix amb els companys i així permetem que qui parla tinga molta veu i visibilitat.

Si em facilites que et parle en anglés,
em sentiré competent i et sorprendré amb les meues produccions.

La trobada ha estat molt profitosa i ja ens hem posat mans a la feina per seguir millorant entre tots aquesta forma de treballar i poder compartir-ho el proper curs a València, on celebrarem la 4a trobada. Igual que ells han fet amb nosaltres, des d'ara mateix treballarem per a acollir tots els participants amb la cordialitat i atenció que ens han demostrat en la nostra visita als seus col·legis. Vos deixem algunes fotos de moments de l'encontre.

  

A l'escola infantil... sabem allò que fem!

16 de febr. 2017, 7:52 publicada per Lluís Carbonell


Condol

16 de febr. 2017, 1:30 publicada per Lluís Carbonell

La Comunitat Educativa es vol sumar al dolor de la família de Pepe Braco, mestre d'Educació Física, i manifestar el seu condol per la pèrdua del seu pare, José Braco Mafé.

Volem que la família ens senta al seu costat en moments tan difícils. El soterrar serà aquesta vesprada a les 17 h. en Sant Jaume.

Pregueu en les vostres oracions per José i la seua família.
La Comunitat Educativa

1-10 of 558