Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Benvingudes i benvinguts al lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.


21N - Eleccions al Consell escolar

12 de nov. 2019, 10:37 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 12 de nov. 2019, 10:42 ]

Com ja sabeu, als centres educatius també estem d'eleccions. El proper dijous 21 de novembre renovem la meitat dels membres del Consell escolar. I, com és d'esperar, desitgem la participació de tota la comunitat educativa!

Per això...
FACILITEM EL VOT PER CORREU!

Què s'ha de fer?
  1. Les eleccions seran a la secretaria del centre el dijous 21 de novembre de 16 a 18 h.
  2. Ahir es va repartir a l'alumnat una circular de sol·licitud del vot per correu per a aquells pares, mares i/o tutors legals que no puguen desplaçar-se fins a l'escola en aquest horari. Si així ho desitgeu, cal que retorneu la butlleta emplenada a les tutories abans d'aquest dimecres 13 de novembre.
  3. La Junta Electoral us farà arribar amb els vostres fills i filles, a partir del dia divendres 15, la documentació pertinent. Ací també tindreu les instruccions del procés.
  4. Podreu fer aquestes votacions, d'una forma més còmoda i accessible, fins el següent dimecres 20 de novembre a les 17 h.
No oblideu que tots i totes som importants per al correcte funcionament de l'escola. I al Consell escolar necessitem la participació de tots els membres: ells i elles són la nostra veu i ens representen!


PD.- Adjunt a aquesta publicació teniu també sol·licitud de vot per correu, per si alguna circular no ha arribat a casa.

Temps de sembra

11 de nov. 2019, 8:31 publicada per Lluís Carbonell

Abans que comence el fred, l'alumnat de 1r d'ESO ha estat preparant la sembra d'algunes llavors de diferents hortalisses per començar el seu conreu. Ara ja fa alguns dies que estan plantades i han començat ja a agafar nutrients de la terra per obtindre l'energia que necessites per créixer... 

Però, fixeu-se com preparen i treballen el camp de Fons Salutis per la sembra de les faves!

I com, alguns dies després, comencen amb la preparació de la sembra d'altres hortalisses en alguns llavorers al centre.

Recordeu que al menú de la dreta teniu l'accés directe a "Hortus Fons Salutis".

Enhorabona, Lidia, Mar i Paula!

8 de nov. 2019, 10:26 publicada per Lluís Carbonell

En el DOCV 8673 de hui, 8 de novembre, ve publicada la RESOLUCIÓ de 30 de setembre de 2019, de la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació, per la qual es concedeixen els premis extraordinaris al rendiment acadèmic d'Educació Primària corresponents al curs 2018-2019.

Per la qual cosa, la nostra Comunitat Educativa s'ompli de goig i felicita les nostres alumnes LIDIA FELICI GARCÍA, MAR FELICI MASIÁ i PAULA RUBIO ALBELDA, en saber que han estat guardonades amb aquest reconeixement oficial.

El claustre

"El meu hort" escolar

28 d’oct. 2019, 11:37 publicada per Lluís Carbonell

Al nostre projecte de l'Hort escolar no es treballa únicament amb les plantes i hortalisses a l'hort. També s'acompanya amb la literatura... I si no, mireu com recita el nostre alumnat de 1r d'ESO:


Recordeu que al menú de la dreta teniu l'accés directe a "Hortus Fons Salutis".

Pobresa Zero 2019: treball digne i creixement econòmic

21 d’oct. 2019, 8:42 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 21 d’oct. 2019, 8:43 ]

Objectiu ODS 8: Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

Aquest és el punt de partida de les activitats que aquest any s'organitzen per a la setmana de Pobresa Zero. A l'escola ja hem començat a treballar sobre el tema, i ens estem preparant per participar a la concentració del proper divendres 25 d'octubre.
Com sempre, us animem a què pugueu participar en totes les activitats programades: 


“És decent el treball que dignifica i permet el desenvolupament de les pròpies capacitats...
Aquell que es realitza en condicions de dignitat”.

Us esperem!

Perquè junts podem fer d'aquest un món més just, fratern i solidari!

La paraula del valencià que més m'agrada!

14 d’oct. 2019, 4:30 publicada per Lluís Carbonell

Durant la setmana passada, i al voltant de la celebració del 9 d'octubre, tinguérem al centre l'oportunitat de col·laborar en un mural col·lectiu sota el lema "La paraula del valencià que més m'agrada". Alumnat i famílies de les tres etapes educatives van col·laborar, i la veritat és que ens han deixat un grapat de paraules, des de les més habituals -i potser per això més estimades- fins a les més curioses.

Això sí, totes, paraules en valencià!

I quina és la teua paraula preferida del valencià?

L'Hort Escolar del nostre centre

11 d’oct. 2019, 4:15 publicada per Lluís Carbonell

Comencem el nou curs a l'Hort Escolar de Maria Auxiliadora ubicat a Fons Salutis amb la motxilla carregada de nous projectes i il·lusions. Com en els darrers anys, serà la classe de 1r d'ESO l'encarregada de dur a terme aquest projecte anual.

Voleu saber-ne més?
Mireu la nova entrada al blog!

Recordeu que al menú de la dreta teniu l'accés directe a "Hortus Fons Salutis".

Del Saint Anne Schule a Maria Auxiliadora

8 d’oct. 2019, 10:52 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 8 d’oct. 2019, 11:16 ]

Aquest nom ja resonarà entre algunes famílies del centre... i és que aquest és el segon any d'intercanvis amb aquesta escola de la localitat alemanya de Wuppertal.

Des del passat 1 d'octubre l'alumnat de 3r d'ESO està acollint un grup de 18 alumnes, la majoria estudiants de castellà, que volia conéixer la nostra cultura i utilitzar la llengua que estant aprenent. Durant aquesta setmana han estat compartint amb nosaltres temps i experiències: han visitat el nostre centre i la nostra ciutat, han participat en classes, han realitzat activitats aquàtiques a Cullera, s'han apropat fins a la capital del Túria i han passejat en barca per l'Albufera.
Però això no és tot! Encara que no han estat molt de temps amb nosaltres, fins i tot han aprés algunes passades del bolero d'Algemesí!
  
     
  
  

I segurament la part més emotiva i que més recordaran, el dia a dia amb el company o la companya de Maria Auxiliadora i el temps compartit amb les seues famílies d'acollida. Un cap de setmana de diversió, platja i paella. Amb uns amfitrions així, com van a voler tornar a casa?

No obstant, avui dimarts ha arribat el moment de l'acomiadament. Tant l'alumnat d'ací com el visitant assegura que ha estat dur dir adéu... Però alguns ja estan fent plans per retrobar-se novament en un futur no molt llunyà!

Ànim, i fins prompte!

S'aproxima el Dia Europeu de les Llengües

19 de set. 2019, 10:59 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 19 de set. 2019, 11:06 ]


A Maria Auxiliadora comencem a preparar la celebració del Dia Europeu de les Llengües, el proper 26 de setembre. Per a aquesta joranda, hem encetat un projecte d'intercanvi de postals entre diversos països d'Europa: Croàcia, Eslovàquia, Itàlia, Portugal, França, Polònia, etc. Alumnat de primària i secundària ha escrit postals en valencià i castellà que seran rebudes per xiquets i xiquetes de tota Europa per homenatjar, així, la diversitat lingüística del nostre continent.

 
 
 
 

De quins països les rebrem nosaltres?

Algemesi camina a l'escola: torna el Bus a peu!

17 de set. 2019, 9:14 publicada per Lluís Carbonell

Un dels darrers projectes escolars desenvolupat a Algemesí per a tota la localitat ha estat Algemesí Camina a l'Escola. El recordeu??

Es tracta d'una iniciativa per crear rutes segures cap als centres educatius, fomentar el desplaçament a peu tot creant hàbits saludables i reduint l'impacte ambiental, afavorir les relacions socials i aconseguir uns camins cap a l'escola coneguts i respectats pel veïnat d'Algemesí.

L'any passat ja es va ficar en marxa el BUS A PEU, amb uns punts de torbada i uns horaris establerts perquè alumnat i acompanyats es puguen trobar i començar la seua ruta cap a l'escola.

Per tornar a ficar en marxa el projecte, i coincidint en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible -que enguany té per lema "Camina amb nosaltres!"-, aquesta setmana es farà la posada en marxa del servei BUS A PEU, i no podeu faltar!

Aquest divendres 20 de setembre acudeix a alguna de les parades del BUS A PEU:

1-10 of 839