Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Benvingudes i benvinguts al lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.


Llegiu tots amb atenció: en Carnal fa el seu pregó!

14 de febr. 2020, 10:36 publicada per Lluís Carbonell

Si l’amor del Rei En Carnal voleu aconseguir

com ell us diga s’haureu de vestir.

Pareu les orelles durant aquest pregó

si no voleu emportar-se un bon renegó.


Si un matí còmode a l’escola vols passar

vine com si t’acabares d’alçar

i encara que amb pijama vindràs, 

com bon estudiant  a classe atendràs.


Com a exemple de diversitat,

dimecres de tribus urbanes vindràs disfressat:

gòtics i skaters són els més triats,

però aprofita el gran ventall de possibilitats.


El dijous acudeix vestit amb elegància

i trau-li al dia tota la substància.

Porta el teu millor vestit de gala,

 amb una corbata com si anares a una sala.


Siga verd, groc, blau o roig, 

la teva classe representaràs amb goig,

i per acabar la setmana amb estil,

divendres porta una sabata de cada perfil.


Per acabar aquest pregó 

que us hem presentat els de quart,

us donem gràcies per la vostra atenció,

esperem que demostreu tot el vostre art,

acabant la setmana plens de diversió.Aquest dimecres: ASSEMBLEA GENERAL DE L'AMPA

10 de febr. 2020, 10:17 publicada per Lluís Carbonell


El proper dimecres, 12 de febrer de 2020, a les 20 h es reunirà la junta de l'AMPA al salonet (entrada per la parròquia), i a les 20.30 h tindrà lloc l'ASSEMBLEA GENERAL. 

L'ordre del dia de la reunió serà el següent:
 1. Lectura i aprovació de l'acta de la darrera assemblea.
 2. Balanç de l'any 2019.
 3. Presentació del pressupost per a l'any 2020.
 4. Precs i preguntes.
Després de l'assemblea hi haurà sopar d'entrepà. Si teniu interés en quedar-vos, aviseu a l'oficina.
Animeu-vos a participar, l'escola som tots!!!

Comencem febrer amb energia!

7 de febr. 2020, 10:46 publicada per Lluís Carbonell

Acabem la primera setmana de febrer i, amb ella, moltes altres activitats s’han sumat a la dinàmica del centre. Voleu saber què ha passat aquests dies per Maria Auxiliadora?

VOLEM LA PAU!
El passat dijous dia 30 vam celebrar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau al nostre centre. Adherint-nos a una campanya d'Amnistia Internacional, i amb la col·laboració de les famílies, vam enviar postals a tres persones empresonades per la defensa dels drets humans. En acabar, ens vam reunir tots al pati per fer una pregària per la pau, a la qual també van acudir mares, pares i familiars de l'alumnat. Perquè, junts, podem construir un món millor!
   
 
  

Una piscina per a l'estiu
Aquest dimecres 5 de febrer es va celebrar l’acte de lliurament del premi del Concurs de maquetes de la piscina d'estiu, una activitat que s'emmarcava dins l'última edició de la Setmana de l’Arquitectura. L’alumnat de 6é que va assistir, representant a tot el grup de companys i companyes que participaren en l’elaboració de la maqueta d'aquesta piscina municipal d’Algemesí, va recollir un ben merescut 2n premi. Enhorabona!!!
  

Anunciem la nostra empresa
I, com bé suposareu, aquest mateix alumnat de 6é també fa activitats per al centre. Mireu, si no, alguns dels vídeos publicitaris que van preparar per a la classe de socials, per a la qual havien de crear una empresa i fer un anunci publicitari utilitzant diverses estratègies. Mireu quina creativitat...We speak English! Et français aussi! 
Ahir dijous l'alumnat de 4t d'ESO es va examinar de les proves oficials d'anglés de nivell A2. Ja fa alguns anys que des de Conselleria es va facilitar aquesta oportunitat per fer que l'alumnat d'aquesta edat es poguera presentar a aquestes proves en el mateix centre i obtindre així, en aprovar, el certificat d'aquest nivell. El proper dimarts, 11 de febrer, tindrem les proves de francés. Bonne chance!

Com són els nostres patis?
Però l'alumnat no és l'únic que treballa.
Aquesta setmana el claustre de Maria Auxiliadora ha començat formació sobre Patis i parcs dinàmics. Una proposta per estar atents a allò que passa als nostres patis, proposar activitats i alternatives de joc, aprofitar el espais...

Com veieu, no perden detall per poder començar ben prompte a ficar-ho en pràctica!

Aquesta setmana a Maria Auxiliadora hem treballat, hem estudiat, hem eixit de l'aula, hem fet activitats, hem gaudit, hem aprés, ens hem ficat a prova, ens hem deixat sorprendre...


I això no és tot! Estem a punt de començar...

Les tertúlies literàries dialògiques!

Una gran aventura ens espera a una illa, esperem deshabitada, que amaga el gran tresor del capità Flint. Compartirem aquesta aventura a tot el centre, amb molts personatges i moltes sorpreses.

Però hi ha una cosa fonamental: esperem compartir-la també amb tots vosaltres, i que sigueu molts i moltes els qui vingueu a participar de les tertúlies a les classes dels vostres fills i filles!

Que comence l'aventura sobre el cofre del tort!


Bon cap de setmana!

Mans Unides 2020: qui pateix el maltractament al planeta?

3 de febr. 2020, 2:44 publicada per Lluís Carbonell

Un any més volem presentar-vos la campanya de Mans Unides, que té el seu és moment més intents aquest mes de febrer.

Amb el títol "Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu", Mans Unides inicia una nova campanya que forma part del Trienni dels Drets Humans (2019-2021), centrats en la persona. Però aquest any treballant des de la perspectiva de la cura de la casa comuna, ja que segons cuidem i tractem aquesta casa comuna que és el nostre planeta, també cuidarem i treballarem per un desenvolupament més digne de totes aquelles persones més desfavorides, que sobreviuen directament del treball i els fruits d’aquesta casa comuna. 

El Papa Francesc ja ens ho ha recordat en la Encíclica “Laudato si”, que el model de vida dominant, el nostre consumisme, les estructures de poder i la cultura del malbaratament, provoquen el deteriorament mediambiental i les crisis humana i social que l’acompanyen i reforcen.

La pèrdua de biodiversitat, la contaminació o la sobreexplotació dels recursos naturals destrueixen la creació i provoquen pobresa, malalties, fam i set que pateixen, sobretot, les comunitats més vulnerables.


“El nostre model de desenvolupament és insostenible,
crea desigualtat i pobresa”


El nostre model de desenvolupament s’estén a nivell global i descansa sobre un sistema de producció i un estil de vida i consum que deixa empremtes en dues dimensions importants:

 • La social, ja que malgrat que el sistema és capaç de generar un gran creixement econòmic, aquest es tradueix en l’enriquiment d’uns quants i l’empobriment de molts.

 • L’ambiental, que significa un deteriorament important del medi ambient.

Totes dues dimensions ens afecten a tots, però fonamentalment als més empobrits, als exclosos dels avantatges econòmics del sistema i als que més pateixen les conseqüències del deteriorament mediambiental, aquells els drets dels quals són violats amb major assiduïtat.

Per tot això, des de la campanya d’aquest any de Mans Unides es pretén denunciar que el nostre model de desenvolupament és insostenible, crea desigualtat i pobresa. I al mateix temps volem manifestar que una de les possibilitats de lluitar contra aquesta realitat  passa, precisament, per promoure una cultura ecològica: ser inquilins i cuidadors en lloc d’amos i dominadors del món; lluitar per la vida digna de totes les persones; considerar les conseqüències mediambientals de les nostres iniciatives; gestionar de manera integral els recursos naturals; comprometre's amb els petits agricultors i l’agroecologia i donar suport als immigrants que s’han vist obligats a deixar les seves llars per causes mediambientals.

Mireu, si teniu uns minuts, el vídeo de la campanya perquè també pugueu tenir més informació:

Vídeo de YouTube


El projecte que les parròquies d'Algemesí assumeixen enguany...

va destinat a Equador, i té per objectiu la millora de la producció agrícola mitjançant l'accés a l'aigua potable i al reg, amb un cost total de 133.696 €.

Els beneficiaris directes per a l'accés a l'aigua i la seua comercialització són 1.063 llauradors agrupats en organitzacions de base que pertanyen a 32 comunitats d'11 parròquies i 3 cantons de la província de Loja. Totes les comunitats estan per davall dels índexs de pobresa (menys de 2,5 dòlars per persona i dia) i un 40%, per davall dels de pobresa extrema (menys de 1,40 dòlars per persona i dia). Les necessitats bàsiques insatisfetes són del 84,9%, i en una de les parròquies (Vicentino), del 91,70%.

Es pretén impulsar processos i mecanismes de gestió de l'aigua per a consum humà i reg, que afavorisquen la seguretat alimentària mitjançant la implantació de dos sistemes de reg comunitari, 100 sistemes de reg parcel·lari i tres d'aigua per a consum humà. També s'impulsarà un model productiu, Sistema Integral de Producció Agropecuària Sostenible (SIPAS), per a 100 horts hortícoles, producció pecuària d'animals menors i comercialització solidària de les famílies participants.

Amb aquest projecte es pretenen portar endavant les següents activitats: 

 • Elaboració de 2 dissenys de reg comunitari i 100 sistemes de reg parcel·lari.

 • Realització de tràmits per a l'autorització, ús i aprofitament de l'aigua en SENAGUA.

 • Capacitació a 30 usuaris mitjançant tres tallers, en el maneig i manteniment del sistema de reg.

 • Millorar els sistemes d'aigua entubada per a dotar d'aigua segura a les tres comunitats.

 • Formació a 100 productors/es en 6 tallers.

 • Implementació de 100 horts hortícola-medicinals, agroforestals, cultius de cicle curt i infraestructura pecuària.

 • Foment de comercialització associativa a través de 6 tallers per a la capacitació de dirigents i administradors de les 10 organitzacions de base. 

Us convidem a ser generosos amb aquells que menys tenen, aportant el vostre granet d’arena al projecte. Convideu els vostres fills i filles a ser solidaris fent alguna aportació en la vidriola que estarà a les aules, amb motiu de la campanya, fins al dimarts dia 11 de febrer. També podreu fer els donatius a secretaria del centre durant tota aquesta setmana, o en les col·lectes de les parròquies el cap de setmana del 8 i 9 de febrer. 

Vos agraïm ja anticipadament la vostra col·laboració, tant en aquesta causa com en tantes altres en les que la solidaritat es fa realitat. 

L'Equip Directiu


Comencem a preparar LA PAU...

27 de gen. 2020, 9:34 publicada per Lluís Carbonell

Aquest dijous 30 de gener celebrarem el
Dia Escolar de la No-Violència
i la Pau.

Per això, hem enviat una carta a totes les famílies del centre perquè puguen col·laborar amb nosaltres:
           • cal que tot l'alumnat porte un segell per valor d'1,5 €
           • es pot acudir a la pregària que farem tots junts al pati a les 12.20 h (entrant per la porta blanca)
Us esperem!

Dijous 23: reprenem les classes amb normalitat

22 de gen. 2020, 8:35 publicada per Lluís Carbonell

De moment no tenim cap avís de l'Ajuntament d'Algemesí pel que fa a la jornada escolar de demà dijous 23 de gener, motiu pel qual, de moment, reprendrem les classes amb normalitat.

Si hi haguera qualsevol canvi, avisarem pel mitjans habituals: Clickedu, pàgina web i xarxes socials (Facebook i Instagram).

L'equip directiu

Continua la suspensió de les classes per a demà dimecres

21 de gen. 2020, 13:18 publicada per Lluís Carbonell


L'Ajuntament d'Algemesí ha decidit mantindre la suspensió de l'activitat escolar per a dimecres 22 de gener atés que es preveu que el cabal del riu Xúquer continue pujant.

Per tant, per tal d'evitar un possible avís amb urgència demà al matí, l'Ajuntament ha decidit suspendre l'activitat educativa i esportiva en tota la jornada.

Continuarem mantenint-vos informats pels mitjans habituals: Clickedu, pàgina web i xarxes socials.

L'equip directiu

Se suspenen les classes a Algemesí per la climatologia

20 de gen. 2020, 22:52 publicada per Lluís Carbonell


L'Ajuntament d'Algemesí ha declarat la suspensió de les classes per a hui dimarts 21 de gener en tota la localitat com a conseqüència de l'alerta de pluges intenses en la nostra zona i el perill dels problemes acumulats.


Us mantindrem informats dels canvis pels mitjans habituals: Clickedu, pàgina web i xarxes socials (Facebook i Instagram).

L'equip directiu

Fem projectes

17 de gen. 2020, 8:49 publicada per Lluís Carbonell

Al nostre centre portem endavant molts projectes, bé relacionats directament amb les assignatures o bé amb el nostre entorn. Ací podeu veure dos exemples, un de primària i un de secundària:

EXPLORANT LA BIBLIOTECA

El passat dilluns de vesprada l’alumnat de 4t de primària vam fer la segona sessió del projecte APS d’aquest curs: "Exploradors/es de biblioteca". Aprenguérem on es col·loquen els diaris, revistes i com es classifiquen els llibres a la sala de prensa, la d’adults i la infantil.

Marifina i Angus ens van explicar també algunes paraules noves com teixell, que és una peça de tela, paper o pell, que s’enganxa al llom del llibre i conté la signatura topogràfica, és a dir, la seua informació. Després d’una curteta explicació teòrica, poguérem fer d’exploradors/es i ajudar a col·locar revistes, diaris i llibres al seu corresponent lloc.

Anar a la biblioteca és molt divertit i interessant!

Joel Gomariz - Reporter de 4t de primària
 
 

CONVERTIM L’AULA EN UNA CÈL·LULA

L’alumnat de l’assignatura optativa de Projectes interdisciplinars de 1r d’ESO hem acabat la feina del nostre primer projecte d’aquest curs. Ens proposàrem realitzar una “maqueta gegant” d’una cèl·lula eucariota vegetal emprant únicament materials quotidians i a partir del que ens suggerien les diferents imatges i dibuixos consultats.

Aquest projecte està inspirat en la publicació del professor Jordi Doménech-Casal CONVERTIM L'AULA EN UNA CÈL·LULA.

Una vegada acabat el nostre treball, l’hem deixat a la classe de 1r d’ESO i l’hem explicat als nostres companys. D’ací uns dies deixarem les maquetes al corredor de primària i ens agradaria que vinguéreu a veure-les.
  
 

I tornem a la càrrega!!

10 de gen. 2020, 10:59 publicada per Lluís Carbonell

En efecte, dimarts tornàrem a omplir de vida el centre, que ja trobava a faltar la vitalitat que caracteritza la nostra comunitat educativa. I, encara que puga semblar que sempre costa tornar a començar, ací les piles anaven ben carregades!

D'entrada, per continuar amb el projecte de l'Hort Escolar, calia recordar les últimes feines que va fer l'alumnat. I d'algunes d'elles encara no us havíem parlat! Aquesta vegada no parlarem de Fons Salutis, sinó del "balcó de Tecno" i les seues herbes aromàtiques...

Recordeu que al menú de la dreta teniu l'accés directe a "Hortus Fons Salutis" per no perdre's cap informació.

I, entre feina i feina, sempre trobem també algun moment per presentar-nos a concursos del nostre entorn. I, de tant en tant, també en guanyem algun!
L'alumnat de 6é de Primària ha estat preparant una maqueta per a la SA2019 al voltant del tema "la piscina d'estiu". I hui, després d'una llarga baremació, ha obtingut el 2n premi! Enhorabona al grup i al professorat per la feina feta!
 

I, poc després, aquesta vesprada altres dos companys també de 6é, Aleix i Joan, han anat a l'Ajuntament per recollir els seus premis pels resultats a la gimcana del projecte #Algemesícaminaalescola, una activitat de promoció de les rutes escolars a Algemesí.
  

I acabem de començar l'any... Estigueu ben atents, perquè de segur que prompte tenim més notícies per compartir!

1-10 of 861