Benvingudes i benvinguts a
l lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.

Procés d'admissió 2020-2021

publicada per Lluís Carbonell


Cada vegada es va publicant més informació sobre el procés d'admissió per al curs 2020-2021. Ja sabem quan i com, per això hem volgut compartir amb vosaltres la infografia que està adjunta a la publicació (al final del text, en PDF) que explica de manera clara i senzilla aquest procés que regula la resolució del 15 de maig.

Recordeu que la presentació de les sol·licituds per a Primària i Infantil serà del 8 al 16 de juny, i per a Secundària del 17 al 25 de juny. A més, el procés serà telemàtic a telematricula.es.

En aquest web es podrà tramitar l'admissió telemàtica per al curs 2020-2021 des de casa i de manera ràpida seguint els passos d'aquest portal web. Però si necessiteu ajuda per fer la sol·licitud per a Maria Auxiliadora, no dubteu en telefonar al nostre centre (962420443) a partir del pròxim dilluns i concertar cita prèvia per emplenar aquesta sol·licitud a l'escola.

Nosaltres t’ajudem!

Diumenge de Pentecosta

25 de maig 2020, 8:49 publicada per Lluís Carbonell

Amb aquesta reflexió encetem l’última setmana del temps de Pasqua. Després d'haver celebrat el diumenge passat la solemnitat de l'Ascensió del Senyor, durant tota aquesta setmana esperem la vinguda de l'Esperit Sant, al qui celebrarem el diumenge que ve amb la solemnitat de Pentecosta. Jesús va dir als deixebles abans de pujar al cel que no els deixaria sols, que els enviaria el seu Sant Esperit. I en aquest diumenge, cinquanta dies després de la celebració de la Pasqua, veiem complida aquesta promesa. I veiem també l'inici de la vida pròpia d'aquella comunitat que Jesús havia format, i als qui havia estat ensenyant durant els tres anys de la vida pública. D'ahí que l'antífona del salm responsorial d'aquesta setmana repetim aquestes paraules:

"Quan envieu el vostre alé, Senyor, renoveu la vida sobre la terra".

El salm 103, que ens acompanya a la pregària d'aquesta setmana, és tota una alabança a l'obra i el poder de Déu. Ens recorda com l'Esperit actua des del primer moment de les escriptures, quan en el llibre del Gènesi, en el relat de la creació, fa referència al seu alé (és a dir, al seu Esperit) que actua en tot el procés de l'obra creadora. Totes les coses de la terra recobren un sentit amb l'alé, és a dir, amb l'esperit de Déu que les ompli de sentit i de significat.

Aquest alé de l'Esperit no actua només al moment de la creació, sinó que continua fent-se present en tota l'obra de la salvació. És el mateix alé que sosté els profetes en l'Antic Testament; és també el qui dona vida al Fill, per mitjà de l'anunciació a Maria; i és qui conforta i dona força a aquella primera comunitat cristiana a eixir de les seues pors i iniciar l'anunci de l'evangeli; i, per últim, és qui sosté la vida de l'església en tot moment.

Pasqua - Diumenge de Pentecosta de 2020


Bona setmana!

Així celebrem la festa de Maria Auxiliadora!

22 de maig 2020, 10:40 publicada per Lluís Carbonell


Un any més, el nostre centre ha estat de festa. Bé, no el centre com a edifici, però sí tota la comunitat que el conformem. Cert és que la distància ha estat present i no ens hem pogut reunir per celebrar-ho com caldria, de la manera en què estem habituats. Però hem de donar gràcies perquè els motius els tenim, ho hem pogut festejar amb un estil diferent, i tenim molt de temps per davant per poder acabar tot el que hui no hem pogut concloure.

Volem agrair-vos la vostra participació a la celebració, més d'un centenar de dispositius estaven reproduint el vídeo de la festa en directe (i sabem que davant de moltes pantalles hi havia més d'una persona). Gràcies per compartir la vostra calor.

Recordeu que al nostre canal de Youtube han quedat enregistrades tant la celebració com la representació de l'obra de teatre "Sopa de pedres" de l'alumnat de 'extraescolar de Teatre de 6é de Primària. Si no ho heu vist, encara podeu fer-ho clicant ací!

A més, moltes famílies s'heu enfrontat al repte que havíem plantejat! Ací teniu el pòdium del resultat final:
Tamara, quan puguem veure'ns de nou, rebràs el teu "quit de Maria Auxiliadora". Enhorabona!

Com també havíem informat, l'alumnat ha tingut altres reptes i activitats durant el dia. Fins i tot s'han vist per compartir junts el moment del refrigeri. Deixem algunes imatges que ho il·lustren:
I, per últim, voldríem compartir amb tots vosaltres un altre treball que és propi del centre en aquesta festa. Aquest any no podrem repartir-vos l'Anuari en paper, així que ací teniu la versió digital. Gaudiu-la!

Interpretem la imatge de Maria Auxiliadora

21 de maig 2020, 7:11 publicada per Lluís Carbonell

Si ens seguiu a les xarxes de Facebook o Instagram, ja haureu vist alguns dels treballs que ha fet l'alumnat de Maria Auxiliadora interpretant amb distintes tècniques i procediments la imatge de la titular del nostre centre.

Ací teniu un vídeo amb totes les imatges que s'han presentat. Fixeu-vos, hi ha de molt originals!

Treball de l'alumnat sobre la imatge de Maria Auxiliadora


Gràcies a totes i tots pel vostre treball.
Us esperem demà a la celebració!

Festa de Maria Auxiliadora 2020

20 de maig 2020, 11:54 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 21 de maig 2020, 1:09 ]

Ja tenim ací la festa!!
Adjunt teniu el programa en PDF de la festa amb els enllaços
als diferents webs o documents per celebrar-ho com cal!

* Cal que cliqueu a les imatges del PDF (senyalades amb fletxes grogues) per accedir als diferents espais que s'indiquen.

Enllaços:

Aquest divendres celebrem la festa de Maria Auxiliadora

19 de maig 2020, 1:33 publicada per Lluís Carbonell

Per això, l'alumnat de 1r d'ESO ha preparat uns vídeos des de casa on ens expliquen en què consisteix aquesta celebració, i com ho fem normalment a l'escola.

Voleu veure algunes de les seues propostes?
Endavant! Aquesta setmana estem de festa!!

Expliquem la festa de Maria Auxiliadora


7é diumenge de Pasqua

18 de maig 2020, 9:32 publicada per Lluís Carbonell

Aquest cap de setmana pròxim ens trobem amb una doble celebració: el nostre col·legi i la nostra parròquia celebrem la festa de la nostra titular, Maria Auxiliadora; i junt amb tota l'Església el diumenge celebrarem la solemnitat de l'Ascensió del Senyor.

El pròxim dijous es compleixen els quaranta dies de la Pasqua, i en el Nou Testament se'ns recorda que, després d'haver ressuscitat, Jesús es va aparéixer en diverses ocasions als seus deixebles, i després de quaranta dies va ascendir al cel. Així ho podem escoltar en l'Evangeli del diumenge com també en la lectura del llibre dels Fets dels Apòstols que escoltarem com a primera lectura.


El salm responsorial que durant aquesta setmana ens acompanyarà en la pregària és el salm 46. L'antífona, és dir, la part que repetim, també fa referència a l'esdeveniment de l'Ascensió de Jesús. "Déu puja enmig d'aclamacions, al so dels corns puja el Senyor". Encara que aquest salm està escrit molts segles abans d'aquest esdeveniment, aquestes paraules poden servir per a descriure-ho.


Igual que el salm de la passada setmana, és un salm que pretén expressar l'alegria i el goig del poble d'Israel que vol fer festa i agrair a Déu tot el que per mitjà d'Ell ha rebut. Així ho expressen les seues primeres paraules: "Aplaudiu, pobles de tot el món, aclameu Déu amb entusiasme". Un salm que no només pretén fer festa, sinó que a més vol manifestar el poder i l'omnipotència de Déu amb qualificatius com altíssim, sublime, rei de reis. Aquesta manifestació triomfal: "al so de trompetes, al so de corns", vol recordar aquelles manifestacions espectaculars que donaven a conéixer l'arribada del rei o d’alguna altra autoritat digna d'admiració i veneració. Així vol manifestar que el poble d'Israel desitjava manifestar aquesta mateixa reverència i respecte al seu Déu, que tant havia fet pel seu poble.


Aquest mateix salm el recordarien els deixebles aquell dia gloriós en el qual veien pujar al cel qui havia estat el seu mestre, amb qui tant havien compartit i que retornava junt amb el Pare a la glòria del cel. De nou ressonaria dintre d'ells: "Déu puja enmig d'aclamacions, al so dels corns puja el Senyor". També al grup dels deixebles estaria Maria, la seua mare, a qui nosaltres contínuament demanem el seu auxili i protecció.


Pasqua - 7é diumenge de 2020


Bona setmana!

Avui era el Sopar d'Antics Alumnes

15 de maig 2020, 10:05 publicada per Lluís Carbonell

I la promoció encarregada ens ha fet arribar aquesta informació per les xarxes, que hem volgut compartir:

Sabem que ho teníeu anotat a l’agenda, però aquest any no podrà ser!
Ens quedem amb les ganes, però... per què no aprofiteu i pugeu alguna foto de la classe durant el Sopar d’Antics Alumnes de @mauxalgemesi d’un altre any?
Segur que en teniu un fum!!

O millor!!
Per què no quedeu hui en una videotrucada i feu una captura?

No oblideu etiquetar-nos:

Des de casa, la classe de 3r presenta tot un món per pintar

14 de maig 2020, 3:59 publicada per Lluís Carbonell

L'alumnat de 3r de primària ha estat treballat a l'àrea de castellà amb una cançó carregada d'optisme:
"El futuro es una acuarela y tu vida un lienzo que colorear... ¡Tú lo pintarás!"

I així els ha anat! Mireu quin resultat més bonic han aconseguit entre tota la classe:

Acuarela - 3r de primària


Més de 172 persones vingueren a salvar vides

13 de maig 2020, 10:24 publicada per Lluís Carbonell

La sang torna a triomfar en la nostra tercera Jornada de donació celebrada, aquesta vegada, en unes circumstàncies ben particulars. De nou, es van superar les expectatives i vam aconseguir un molt bon resultat amb els voluntaris que acudiren al centre a donar sang. I és que, com sempre, els nostres superherois i superheroïnes han fet un treball extraordinari! I sense eixir de casa!

De fet, tant va ser que poc abans de les 19 h l'equip mèdic ens va demanar no acceptar a donants que no estigueren ja a la cua. Encara arribava gent disposada a donar, però únicament podíem agrair el seu interés... Ni els propis especialistes del centre de transfusió s'ho creien!
A aquesta gent que, tot i la intenció, no va poder fer-ho realitat, també volem agrair enormement la seua participació.

Nombre de donants presentats: 172.
Dels quals...
...ja eren donants: 130.
...són donants nous: 23.

Enhorabona a totes i tots! I moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Prompte la vostra sang salvarà més de 450 vides!!

1-10 of 904