Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Benvingudes i benvinguts al lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.


Loteria pendent de canvi

publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el ]

Estimades famílies,
Tot i que ja s'ha acabat el període intensiu per al cobrament de la loteria, us recordem que encara podeu passar amb les vostres paperetes per la secretaria del centre en horari d'atenció al públic fins el 21 de març:
De dilluns a divendres de 8.45 h a 9.10 h i de 17 h a 18 h.
Moltes gràcies.

Purificació Mascarell visita el centre

21 de gen. 2019, 4:40 publicada per Lluís Carbonell
L'escriptora xativina Purificació Mascarell ha vingut el matí del passat divendres al nostre centre per parlar-nos del seu llibre Centre Comercial L'Oblit, obra guanyadora de la primera edició del Premi de Narrativa Infantil Enric Lluch que es va lliurar el passat mes d'abril en Algemesí.

L' alumnat de 3r i 4t de Primària ha tingut l'oportunitat de compartir amb ella tot allò que havia descobert i els havia captivat d'aquesta original història, al temps que ha aprofitat l'encontre per fer-li preguntes sobre el procés que ha seguit fins a tindre enllestit aquest fantàstic relat.

Ha estat una visita molt enriquidora, s'han rist molt i l'autora els ha confessat que el truc màgic per a ser bons escriptors i escriptores és llegir molt com ella.

Finalment, Purificació ha signat el llibre a tots i totes! QUINA SORT!!

Cobrament de loteria al centre

9 de gen. 2019, 8:36 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 9 de gen. 2019, 8:40 ]

Estimades famílies,
Com ja vam informar, aquest any ens tornen els diners del número de loteria de l'escola. I per recuperar-los, podreu passar per la secretaria del centre la setmana que ve en el següent horari:

De dilluns 14 a divendres 18 de gener
de 8.30 a 9.30 h 
i de 17 a 17.30 h

No oblideu passar i recollir els 4€ per cada participació!

Un pessiguet a la loteria de Nadal

23 de des. 2018, 10:38 publicada per Lluís Carbonell

Estimades famílies,

Estem d'enhorabona! Aquest any la loteria de Nadal ha agraciat el número del centre de manera que ens tornaran els diners!

Això vol dir que, per cada participació adquirida, es podran recuperar els 4€ que entraven en el joc de la loteria (recordeu que de cada papereta 1€ és destinat al viatge de final de curs de l'alumnat de 3r i 4t d'ESO).

Us donarem més informació sobre com efectuar aquest cobrament en gener.


A gaudir de les festes!

Nadal 2018

21 de des. 2018, 10:54 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 23 de des. 2018, 2:39 per webmaster maux ]


Soledad Andreu Piera (2n d'ESO)

Acomiadem el 2018...

21 de des. 2018, 10:47 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 21 de des. 2018, 10:49 ]

I un any més, en vespres de Nadal, acomiadem el primer trimestre i tanquem l'any carregats d'energia, tot compartint un dia de cloenda immillorable amb la comunitat educativa.

Al matí, comencem a organitzar-nos, alguns amics invisibles, pintem els dorsals, ens vestim amb el nostre complement i... comença la V Cursa Solidària!
  
  

Per acabar, una demostració de l'alumnat de 3r i 4t d'ESO del projecte Dansa a l'escola, i com es poden expressar els sentiments amb la música i la dansa.
  

I ràpidament a dinar! Perquè a la vesprada no es pot fallar al Retaule de Nadal, aquest any cantat de principi a fi. I és que tenim el centre carregat d'artistes!
  
  

Amb açò, no ens queda més que desitjar-vos a totes i tots molt bones festes. Que aprofiteu aquestos dies per compartir el temps amb la família i que comenceu l'any amb energia i il·lusió!

Bon Nadal i feliç any 2019!

IV diumenge d'Advent

19 de des. 2018, 12:46 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 19 de des. 2018, 12:48 ]

Vesseu, oh cels, la vostra rosada, que els núvols facen ploure el Just;

que s’òbriga la terra i done naixença al Salvador.


Aquestes paraules d’Isaïes anuncien la celebració imminent del Nadal. El Just que ha de ploure dels núvols i el Salvador que ha de nàixer de la terra és Jesucrist.


En acabar aquest temps de vetlla i de preparació que és l’Advent, el profeta Isaïes anuncia la resposta de part de Déu al desig humà d’elevació, de transcendència. Déu ix a l’encontre de la humanitat amb el seu Fill encarnat, per establir amb nosaltres no només un diàleg amorós i sincer, vital i autèntic, sinó per a dur a terme un admirable intercanvi: que la humanitat puga participar de la vida de Déu.


I això ho fa possible el sí humil i decidit de Maria en rebre la visita inesperada de l’arcàngel Gabriel. Ella personifica els humans que des de la seua senzillesa i sensibilitat són capaços d’acollir aquest misteri de l’encarnació per a reanimar la humanitat.


Lectures del diumenge

Vídeo de YouTube

El Betlem de l'escola

18 de des. 2018, 10:38 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 18 de des. 2018, 11:16 ]


Un any més, la comunitat educativa de Maria Auxiliadora ja té el seu Betlem muntat. I com que cada any és ben diferent, ací teniu algunes imatges del resultat final!

D'una banda, el gran treball que ha fet tot l'alumnat d'Infantil, Primària i Secundària per preparar les boletes de paper i enganxar-les als cartrons del tríptic que ara decora ja l'escala del centre.

I de l'altra, l'entusiasme que han mostrat les famílies amb l'aportació de les estrelles fetes a casa amb pals de polo, totes elles amb decoracions úniques!

Així, com no anem a tindre ganes que arribe el Nadal?
  
    

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració!

V Cursa Solidària: corre que alimenta!!

17 de des. 2018, 11:02 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 17 de des. 2018, 11:05 ]

Estimades famílies,
Ja s'ha convertit en tradició, i aquesta setmana arriba al nostre centre la V Cursa solidària: corre que alimenta!

Amb aquesta cursa no competitiva, l'escola col·labora amb Càritas i el Magatzem de Baixos Costos "Economat Betània". La setmana passada ja informàrem sobre aquesta campanya, i fins dijous es recolliran aliments per col·laborar-hi. D'aquesta manera, l'alumnat guanya el dorsal per poder formar part de la cursa.
Tot l'alumnat, des d'Infantil fins a Secundària, haurà de vindre preparat amb l'equipatge d'Educació Física i molta energia, ja que amb el nostre esforç alimentarem aquells que tenen més dificultats en portar cada dia menjar a la taula.

Però què passa amb vosaltres, familiars que també voleu córrer?
Podreu participar en la cursa junt al vostre fill/a. Haureu d'accedir al centre per la porta principal (c. Gómez Ferrer, 16 - porta blanca) en el següent horari:
- 10 h. Per veure o competir en les curses Primària i Secundària. Cap a les 11 h, en acabar Secundària, tots els familiars hauran d'abandonar el centre.
- 11.30 h. Tornarem a obrir la porta per acollir als familiars que participen en les curses d'Infantil. Una vegada acabades totes les curses, cap a les 12 h, hauran d'eixir del centre de nou.

M. José Ramírez estarà esperant-vos per donar-vos el dorsal a canvi de l'aliment que aporteu.

La jornada acabarà en el seu horari habitual a totes les etapes: 12.30 h per a Infantil i Primària i 13.20 h per a Secundària. Després de la cursa, l'alumnat té més activitats preparades, de les quals esperem que gaudisca amb ganes!

I, com cada any, a la vesprada ens tornarem a veure per participar a les 15.30 h del retaule de Nadal. Els nostres actors i actrius porten molt de temps preparant-ho amb molta il·lusió, i és un dia ben important per al centre. No deixem d'acompanyar-los!

Animeu-vos a participar! Esperem veure-vos al llarg del dia!

El claustre

Pel Nadal, "el teu compromís millora el món" - Magatzem de Baixos Costos Betània

14 de des. 2018, 9:54 publicada per Lluís Carbonell

«També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem, perquè era de la família i descendència de David. Josep havia d'inscriure's juntament amb Maria, la seua esposa. Maria esperava un fill. Mentre eren allà, se li van complir els dies i va néixer el seu fill primogènit: ella el va faixar amb bolquers i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat cap lloc on hostatjar-se».
(Lc 2, 1 -20)

Estimats,
Estem a punt de tornar a reviure i celebrar el que aquest text de l'evangeli de Sant Lluc ens ha recordat: el misteri del Nadal. Uns dies especials per a les nostres cases i famílies en els quals desitgem que no ens falte res per a poder celebrar-ho com cal junt a la nostra família i als nostres convidats. No oblidem que també han d'estar en eixa llista de convidats aquells que menys tenen i que necessiten, una vegada més, de la nostra solidaritat per poder celebrar aquests dies. Per això mateix vos convidem des d'aquestes lletres, una vegada més, a reflexionar sobre aquesta necessitat, i a agrair que puguem tenir la sort de què en la nostra taula no falte res.
El papa Francesc, en el missatge publicat amb motiu de la II Jornada mundial del pobre (missatge que serà el fil conductor de tota la campanya d'aquest curs de Càritas), ens fa recordar i tenir molt presents als nostres germans més necessitats. El missatge es titula «aquest pobre va cridar, i el Senyor el va escoltar», i ens convida a:
  • Estar molt atents al crit dels pobres: «cridar».
  • Davant aquest crit dels pobres i les seues necessitats, no quedar-se indiferent: «respondre».
  • Que la nostra actuació siga efectiva, i busque ser un descans per a tots els qui pateixen aquesta situació: «alliberar».
Amb aquestes tres actituds, que vos convidem a viure, iniciem la campanya «El teu compromís millora el món», demanant-vos una vegada més que vos impliqueu en fer possible aquest compromís envers els més necessitats.
Aquesta tasca és la que, des de Càritas, intentem fer en el nostre poble, tant en l'acollida de les nostres parròquies com en els projectes interparroquials. Durant aquest any el total de famílies acollides a l'economat fou de 179, de les quals 66 eren noves d'aquest any. El total de les persones beneficiades han estat 715, i el nombre d'ajudes concedides ha estat 8.580, amb un cost de 26.731,79 €.
Vos recordem que estem tots els dimarts de l'any de 17.30 h a 18.30 h als locals del Patronat (Parc Salvador Castell). Animeu-vos i vingueu a estar una estona amb nosaltres, sereu molt ben rebuts.

Què podem fer nosaltres?

Portar a classe entre dilluns 17 i dijous 20 de desembre productes dels que es proposen a continuació:
- Arròs (en paquets d'1 quilo).
- Tonyina (en paquets de 3 unitats).
- Fideus.
- Llet sencera* (en brics d'1 litre). *És important que siga sencera -ni desnatada ni semi- ja que és majoritàriament per a xiquets meuts i joves en edat escolar.
- Macarrons.
- Oli de gira-sol (botelles d'1 litre).
- Sucre.
- Llegums secs (en paquets d'1 quilo).

A més, participant en la campanya estareu realitzant la inscripció en la V Cursa Solidària, de la qual rebreu informació properament.

En nom de tots, col·laboradors i acollits, vos donem les gràcies per la vostra inestimable ajuda, i desitgem que pugueu gaudir d'unes bones festes nadalenques.

Magatzem de Baixos Costos “Economat Betània” i centre Maria Auxiliadora

1-10 of 751