Infantil 1 any - 2 anys - 3 anys - 4 anys - 5 anys | Primària 1r - 2n - 3r - 4t -  -  | ESO 1r - 2n - 3r - 4t
Fundació Sant Vicent Màrtir - Col·legis Diocesans
Benvingudes i benvinguts a
l lloc web del col·legi concertat Santa Maria Auxiliadora d'Algemesí.
Per a qüestions administratives escriviu a oficina@maux.org, o passeu per l'oficina de l'escola.

5é diumenge de Quaresma

14 de març 2018, 10:11 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 14 de març 2018, 10:16 ]

Confiança absoluta

La nostra vida discorre, en general, de manera superficial. Poques vegades ens atrevim a endinsar-nos en nosaltres mateixos. Ens produeix una mena de vertigen endinsar-nos en la nostra interioritat. Qui és aquest ésser estrany que descobrisc dins meu, ple de pors i d’interrogants, afamat de felicitat i fart de problemes, sempre en recerca i sempre insatisfet?

Quina postura adoptar en contemplar en nosaltres aquesta barreja estranya de noblesa i de misèria, de grandesa i de petitesa, de finitud i d’infinitud? Entenem el desconcert de sant Agustí, que, qüestionat per la mort del seu millor amic, s’atura a reflexionar sobre la seua vida: «M’he convertit en un gran enigma per a mi mateix».


Hi ha una primera postura possible. Es diu resignació, i consisteix en acontentar-se amb el que som. Instal·lar-nos en la nostra petita vida de cada dia i acceptar la nostra finitud. Naturalment, per a això hem de fer callar qualsevol remor de transcendència. Tancar els ulls a tot senyal que ens convide a mirar cap a l’infinit. Romandre sords a tota crida provinent del Misteri.

Hi ha una altra actitud possible davant la cruïlla de la vida. La confiança absoluta. Acceptar en la nostra vida la presència salvadora del Misteri. Obrir-se a ella des del més profund del nostre ésser. Acollir Déu com a arrel i destí del nostre ésser. Creure en la salvació que se’ns ofereix.

Només des d’aquesta confiança plena en Déu Salvador s’entenen aquestes desconcertants paraules de Jesús: «Els qui estimen la seua pròpia vida, la perden, i els qui no l’estimen en aquest món, la guarden per a la vida eterna». Allò decisiu és obrir-se amb confiança al Misteri d’un Déu que és Amor i Bondat insondables. Reconèixer i acceptar que som éssers «gravitant al voltant de Déu, el nostre Pare». Com deia Paul Tillich, «acceptar ser acceptats per Ell».


5é Diumenge de Quaresma. Cicle B. Lectures de la missa.

Vídeo de YouTube


Eixim de l'aula!

13 de març 2018, 11:56 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 13 de març 2018, 12:16 ]

Durant els darrers dies, l'alumnat del centre hem estat fent diverses activitats fora de l'aula. Que què hem fet? 
Per on començaria...?

L'Escola Infantil vol conéixer els rius després de cantar el Gaudeamus!
L'alumnat de les aules d'1 i 2 anys, acompanyat de mestres i famílies, s'ha traslladat fins a la vora del riu Magre per fer-nos conscients de la quantitat de fem i deixalles que assola els marges dels nostres rius. Allí hem pogut gaudir d'una magnífica actuació adreçada als més menuts que ens parlava de com tota aquesta brutícia afecta la vida d'animals com l'anguila Mila o l'oroneta Greta. Segur que l'alumnat voldria poder gaudir de rius ben nets quan puga acudir a visitar-los pel seu propi peu...
  

Danone alimenta somriures... i a l'alumnat de 3r i 4t de Primària!
La setmana passada, l'alumnat de 3r i 4t va fer una excursió molt interessant: visità la fàbrica de Danone que hi ha a Aldaia. En arribar, els van explicar com es fabrica el iogurt; després van veure un audiovisual sobre aquest procés de la mà d'uns personatges molt divertits; i a continuació (i després d'abillar-se amb una vestimenta especial com a mesura higiènica) van visitar la fàbrica: metres i metres de canonades per on circula la llet amb els bacteris Filu i Bulgui, i metres i metres de cintes transportadores per on viatgen els envasos. Per finalitzar la visita, vam tastar diferents productes! I, a més, els van regalar un lot de iogurts per a la família!
Per acabar el dia, es van traslladar fins un parc on dinaren i gaudiren de la vesprada amb jocs, cançons i proves molt divertides preparades per un grup de monitors. Per a repetir!
  
  

DALE: et fa un ball?
I per ficar punt i final al projecte DALE (Dansa A Les Escoles), l'alumnat de 3r i 4t d'ESO va assistir dimecres passat a una representació de la Companyia de Dansa Jove Gerard Collins, on va poder gaudir de l'espectacle del moviment de joves d'entre 16 i 24 anys. Una emotiva experiència que pot obrir ments i portes: per què no contemplar el ball en les nostres vides, bé siga com a actors o com a espectadors?
 

Preparem la campanya de donació de sang: aprenem!

12 de març 2018, 10:36 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 12 de març 2018, 12:06 ]

El projecte que estem duent endavant al centre sobre la importància de la donació de sang és cada vegada més potent i està fent que tot l'alumnat participe amb moltes ganes en aquesta experiència.
I, al centre, no parem de fer activitats relacionades amb la campanya!

ELS COMPANYS DE L'ESO ENS SITUEN
A principi de la setmana passada, diversos grups d'alumnes de 3r i 4t d'ESO de van passar per totes les classes a explicar quina importància té la sang al nostre cos i com d'important és l'existència de donants altruistes. Amb imatges, gràfics i un vocabulari adequat al nivell, els joves van ser capaços de transmetre als més menuts gran part d'allò que havien aprés.
  
  

A més, l'alumnat de 2n d'ESO també va fer un gran esforç per transmetre les idees principals als xiquets i xiquetes dels cinc grups d'Infantil, amb l'ajuda del còmic "Els superherois de la sang".
  
  

I després d'aquest inici informatiu, 

ARRIBEN ELS ESPECIALISTES
El passat dijous 8 de març rebérem la visita del director del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, Roberto J. Roig, juntament amb la tècnic de promoció i dues infermeres. Van fer diverses xarrades amb grups de l'ESO i de Primària al llarg de matí, on férem algun joc per entendre com funcionen els diferents components de la sang i quina importància tenen les donacions de sang, o ens explicaren el funcionament del banc de sang i la importància que tenen les donacions de sang: cada dia es necessiten més de 650 donacions a la Comunitat Valenciana!
A més, aprofitàrem la seua presència per plantejar dubtes i preguntes que encara quedaven després de les exposicions de principi de setmana.
 
 

Tot i que queda molta feina per fer, ara ja podem dir que ens sentim més preparats per portar endavant aquest projecte i el seu objectiu final: la campanya de donació de sang del dijous 3 de maig de 2018.

4t diumenge de Quaresma

7 de març 2018, 2:58 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 7 de març 2018, 2:58 ]

Acostar-se a la llum

Pot semblar una observació excessivament pessimista, però el cert és que les persones som capaces de viure molts anys sense tenir massa idea de què està succeint en nosaltres. Podem seguir vivint dia rere dia sense voler veure què és el que en veritat mou la nostra vida i qui és qui realment pren les decisions dins nostre.

No és malaptesa o falta d’intel·ligència. El que passa és que, de manera més o menys conscient, intuïm que veure’ns amb més llum ens obligaria a canviar. Una i altra vegada semblen complir-se en nosaltres aquelles paraules de Jesús: «Tots els qui obren el mal tenen odi a la llum, i no s’acosten a la llum perquè quedarien al descobert les seues obres». Ens espanta veure’ns tal com som. Ens sentim malament quan la llum penetra en la nostra vida. Preferim continuar cecs, alimentant dia a dia nous enganys i il·lusions.

El més greu és que pot arribar un moment en què, estant cecs, creiem veure-ho tot amb claredat i realisme. Que fàcil és llavors viure sense conèixer-se a si mateix ni preguntar mai: «Qui sóc jo?». Creure ingènuament que jo sóc aquesta imatge superficial que tinc de mi mateix, fabricada de records, experiències, pors i desitjos.

Que fàcil també creure que la realitat és justament tal com jo la veig, sense ser conscient que el món exterior que jo veig és, en bona part, reflex del món interior que visc i dels desitjos i interessos que alimente. Que fàcil també acostumar-se a tractar no amb persones reals, sinó amb la imatge o etiqueta que d’elles m’he fabricat jo mateix.

Probablement, a l’hora de voler transformar la nostra vida orientant els nostres passos per camins més nobles, allò més decisiu no és l’esforç per canviar. Allò primer és obrir els ulls. Preguntar-me què estic cercant a la vida. Ser més conscient dels interessos que mouen la meua existència. Descobrir el motiu últim del meu viure diari.

Podem prendre’ns un temps per respondre aquesta pregunta: per què fuig tant de mi mateix i de Déu? Per què, en definitiva, preferisc viure enganyat sense buscar la llum? Hem d’escoltar les paraules de Jesús: «Els qui viuen d’acord amb la veritat s’acosten a la llum perquè es vegen les seues obres, ja que les fan segons Déu».


3r diumenge de Quaresma

28 de febr. 2018, 8:15 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 7 de març 2018, 2:59 ]

El culte al diner


Hi ha alguna cosa alarmant en la nostra societat que no denunciarem mai prou. Vivim en una civilització que té com a eix de pensament i criteri d’actuació la secreta convicció que allò important i decisiu no és el que una persona és, sinó el que té. S’ha dit que els diners són «el símbol i l’ídol de la nostra civilització» (Miguel Delibes). I de fet són majoria els que li reten el seu ésser i li sacrifiquen tota la vida.

John K. Galbraith, el gran teòric del capitalisme modern, descriu així el poder dels diners en la seua obra La sociedad opulenta: els diners «porten amb si tres avantatges fonamentals: primer, el gaudi del poder que dóna a l’home; segon, la possessió real de totes les coses que poden comprar-se amb diners; tercer, el prestigi o respecte de què gaudeix el ric gràcies a la seua riquesa».

Quantes persones, sense gosar confessar-ho, saben que a la seua vida, en un grau o un altre, allò decisiu, important i definitiu, és guanyar diners, adquirir un benestar material, aconseguir un prestigi econòmic.

Ací hi ha sens dubte una de les falles més greus de la nostra civilització. L’home occidental s’ha fet en bona part materialista i, malgrat les seues grans proclames sobre la llibertat, la justícia o la solidaritat, quasi no creu en res més que no siguen els diners.

I, no obstant això, hi ha poca gent feliç. Amb diners es pot muntar un pis agradable, però no crear una llar càlida. Amb diners es pot comprar un llit còmode, però no un somni tranquil. Amb diners es poden adquirir noves relacions, però no despertar una veritable amistat. Amb diners es pot comprar plaer, però no felicitat. Però els creients hem de recordar alguna cosa més. Els diners obrin totes les portes, però mai obrin la porta del nostre cor a Déu.

No estem acostumats els cristians a la imatge violenta d’un Messies fustigant la gent. I, no obstant això, aquesta és la reacció de Jesús en trobar-se amb homes que, fins i tot al temple, no saben cercar una altra cosa que no sigui el seu propi negoci.

El temple deixa de ser lloc de trobada amb el Pare quan la nostra vida és un mercat on només es rendeix culte al diner. I no hi pot haver una relació filial amb Déu Pare quan les nostres relacions amb els altres són mediatitzades només per interessos de diners. Impossible entendre res de l’amor, la tendresa i l’acollida de Déu quan només es viu buscant benestar.

No es pot servir Déu i el diner.

3r Diumenge de Quaresma. Cicle B. Lectures de la missa.

Vídeo de YouTube


A Maria Auxiliadora... aprofitem el nostre entorn!

27 de febr. 2018, 3:30 publicada per Lluís Carbonell


REFUGEE: mural dels refugiats

26 de febr. 2018, 3:49 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 26 de febr. 2018, 3:50 ]


L’alumnat de 3r i 4t de Primària, amb motiu de la celebració del dia de la Pau al mes de gener, ha estat treballant durant vàries setmanes en Art Class l’expressió de les emocions de por, ràbia, tristesa, soledat, neguit... que acompanyen les persones que fugen del seu país per la guerra, la fam o la persecució i no saben quina serà la llar que els aculla: les persones que cerquen refugi.


 

Entre tots, i després d’analitzar com Pablo Picasso al seu quadre Guernica, un gran símbol de la Pau, va intentar plasmar també totes eixes emocions, hem fet un mural que podeu visitar al corredor de Primària amb el següent missatge:

Let’s hear them.
Let’s look at them. 
We can help refugee through different ways!

Ha estat un treball molt interessant i que ha despertat la sensibilitat del nostre alumnat.

 
 

2n diumenge de Quaresma

21 de febr. 2018, 9:53 publicada per Lluís Carbonell


Alliberar la força de l'Evangeli
Aquest relat de la «transfiguració de Jesús» va ser des del començament molt popular entre els seus seguidors. No és un episodi més. L’escena, recreada amb diversos recursos de caràcter simbòlic, és grandiosa. Els evangelistes presenten Jesús amb la cara resplendent mentre conversa amb Moisès i Elies.

Els tres deixebles que l’han acompanyat fins al cim de la muntanya queden esglaiats. No saben què pensar de tot allò. El misteri que envolta Jesús és massa gran. Marc diu que estaven espantats.
L’escena culmina de forma estranya: «Es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va eixir una veu: Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo». El moviment de Jesús va néixer escoltant la seua crida. La seua Paraula, recollida més tard en quatre petits escrits, va anar engendrant nous seguidors. L’Església viu escoltant el seu Evangeli.

Aquest missatge de Jesús troba avui molts obstacles per arribar fins als homes i dones del nostre temps. En abandonar la pràctica religiosa, molts han deixat d’escoltar-lo per sempre. Ja no sentiran parlar de Jesús si no és de forma casual o distreta.

Tampoc els que s’acosten a les comunitats cristianes poden apreciar fàcilment la Paraula de Jesús. El seu missatge es perd entre altres pràctiques, costums i doctrines. És difícil captar la seua importància decisiva. La força alliberadora del seu Evangeli queda de vegades bloquejada per llenguatges i comentaris aliens al seu esperit.

No obstant això, també avui l’única cosa decisiva que pot oferir l’Església a la societat moderna és la Bona Notícia proclamada per Jesús i el seu projecte humanitzador del Regne de Déu. No podem continuar retenint la força humanitzadora de la seua Paraula.

Hem de fer que córrega neta, viva i abundant per les nostres comunitats. Que arribe fins a les llars, que la puguen conèixer aquells que cerquen un sentit nou a les seues vides, que la puguen escoltar els qui viuen sense esperança.

Hem d’aprendre a llegir plegats l’Evangeli. Familiaritzar-nos amb els relats evangèlics. Posar-nos en contacte directe i immediat amb la Bona Notícia de Jesús. En això hem d’invertir les energies.

Hem de descobrir l’atracció que té Jesús, el Fill estimat de Déu,
per als que busquen veritat i vida.

Vídeo de YouTube

A Maria Auxiliadora... les famílies també hi són!

20 de febr. 2018, 2:52 publicada per Lluís Carbonell


Assemblea general mares i pares 2018

17 de febr. 2018, 2:35 publicada per webmaster maux

Estimades famílies:

El proper dimecres, 21 de febrer de 2018, a les 20:00 al salonet (entrada per la parròquia), es reunirà la junta de l'AMPA i a les 20:30 tindrà lloc l'assemblea general.

L'ordre del dia de la reunió serà el següent:
  • Lectura i aprovació de l'acta de la darrera assemblea.
  • Balanç de l'any 2017.
  • Presentació del pressupost per a l'any 2018.
  • Precs i preguntes.
Després de l'assemblea hi haurà sopar d'entrepà, si teniu interés en quedar-vos aviseu a l'oficina. Animeu-vos a participar, l'escola som tots!!!

L'equip directiu

1-10 of 680