Pàgina inicial‎ > ‎

21 d'abril: Trobada d'escoles en valencià

9 d’abr. 2013, 7:44 publicada per Noèlia Montrull
Estimades famílies:
Us adjuntem el llibret de la 28 Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera que se celebrarà a Alberic el proper 21 d'abril. Al document podeu consultar totes les activitats que es realitzaran el dia de la Trobada, però també aquelles que es faran al voltant de la data de la Trobada.

El llibret acompleix així un primer objectiu, que és difondre la informació i l'esperit de les Trobades, no sols dins dels límits de la nostra comarca, sinó a tot arreu. Us sorprendria gratament, fins a quins extrems del món arriba el que es publica al web GENT DE TROBADA. I això significa que en aquests punts llunyans, hi ha persones receptives a les activitats que la Coordinadora de la Ribera desenvolupa, que s'estima el valencià i que veu amb bons ulls tot el que al nostre país fem.

El llibret de la 28 Trobada també satisfà uns altres objectius, menys espectaculars, potser, però que resulten altament beneficiosos per a la promoció del valencià, sobretot a l'àmbit social. Em referisc a la traducció a la nostra llengua d'absolutament totes les publicitats comercials inserides, una tasca que normalitza lingüísticament sectors productius i laborals que habitualment no els naix publicitar-se en valencià, perquè l'instint els assenyala una altra cosa i qui gestiona la creació publicitària també. Al final, la publicació de la publicitat en valencià venç tots els recels i demostra que l'exercici de normalitat no té conseqüències negatives, ben al contrari, fins i tot en té de molt positives perquè genera empaties amb l'oferta comercial per mitjà d'una llengua que tots i totes estimem. Passa el mateix amb la Jornada Gastronòmica, la qual publicita la seua oferta de cartes i menús per al dia de la Trobada,  fa possible que el valencià entre a peu pla en l'establiment i que es quede amb tota la naturalitat del món en molts casos.

L'últim objectiu és per a nosaltres importantíssim, perquè escenificar en un sol espai públic el suport col·lectiu de la comarca de la Ribera al projecte de redreçament del valencià, com a llengua d'aprenentatge, cohesiona fermament les comunitats educatives disperses per la comarca i els proporciona energia per a tirar endavant, sobretot en una època en què hi ha un canvi de cicle -de l'ensenyament en valencià a el plurilingüisme en valencià- que ens pot sorprendre amb el pas canviat.


Us animem a tots a participar, reafirmem la nostra identitat i defensem la nostra llengua!!!
El Claustre de professorat
Ċ
Noèlia Montrull,
9 d’abr. 2013, 7:44
Comments