Pàgina inicial‎ > ‎

2n diumenge d'Advent

1 de des. 2016, 7:57 publicada per Lluís Carbonell
«Prepareu el camí del Senyor, aplaneu les seves rutes.»


Cap als anys 27 o 28 va aparèixer en el desert al voltant del Jordà un profeta original i independent que va provocar un fort impacte en el poble jueu: les primeres generacions cristianes el van veure sempre com l’home que va preparar el camí de Jesús.
Després de vint segles, el papa Francesc ens està exhortant amb el mateix missatge als cristians: obriu camins a Déu, torneu a Jesús, acolliu l’Evangeli.
El seu propòsit és clar: «Procureu ser una Església que cerca camins nous». No serà fàcil. Hem viscut aquests darrers anys paralitzats per la por. El papa no es sorprèn: «La novetat fa sempre una mica de por perquè ens sentim més segurs si ho tenim tot sota control, si som nosaltres els qui construïm, programem i planifiquem la nostra vida». I ens fa una pregunta a la qual hem de respondre: «Estem decidits a recórrer els camins nous que la novetat de Déu ens presenta o ens atrinxerem en estructures caduques que han perdut capacitat de resposta?».


Actituds del temps d’Advent: Preparar el camí del Senyor.

Aquesta consigna del baptista ens adverteix que el Senyor ve, i ho fa per a salvar-nos.
Però ens hem de posar en camí, començar a fer realitat allò que esperem que ens done. Si anhelem un món on regne la bondat, la justícia i l’amor, un món on no hi haja enfrontaments ni llàgrimes, hem de treballar perquè això siga possible. Hem de convertir els nostres cors i fer tot el que estiga a les nostres mans.

Amb Ell al nostre costat segur que no fracassarem i quedarem renovats.
Comments