Pàgina inicial‎ > ‎

2n diumenge de Quaresma

21 de febr. 2018, 9:53 publicada per Lluís Carbonell

Alliberar la força de l'Evangeli
Aquest relat de la «transfiguració de Jesús» va ser des del començament molt popular entre els seus seguidors. No és un episodi més. L’escena, recreada amb diversos recursos de caràcter simbòlic, és grandiosa. Els evangelistes presenten Jesús amb la cara resplendent mentre conversa amb Moisès i Elies.

Els tres deixebles que l’han acompanyat fins al cim de la muntanya queden esglaiats. No saben què pensar de tot allò. El misteri que envolta Jesús és massa gran. Marc diu que estaven espantats.
L’escena culmina de forma estranya: «Es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va eixir una veu: Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo». El moviment de Jesús va néixer escoltant la seua crida. La seua Paraula, recollida més tard en quatre petits escrits, va anar engendrant nous seguidors. L’Església viu escoltant el seu Evangeli.

Aquest missatge de Jesús troba avui molts obstacles per arribar fins als homes i dones del nostre temps. En abandonar la pràctica religiosa, molts han deixat d’escoltar-lo per sempre. Ja no sentiran parlar de Jesús si no és de forma casual o distreta.

Tampoc els que s’acosten a les comunitats cristianes poden apreciar fàcilment la Paraula de Jesús. El seu missatge es perd entre altres pràctiques, costums i doctrines. És difícil captar la seua importància decisiva. La força alliberadora del seu Evangeli queda de vegades bloquejada per llenguatges i comentaris aliens al seu esperit.

No obstant això, també avui l’única cosa decisiva que pot oferir l’Església a la societat moderna és la Bona Notícia proclamada per Jesús i el seu projecte humanitzador del Regne de Déu. No podem continuar retenint la força humanitzadora de la seua Paraula.

Hem de fer que córrega neta, viva i abundant per les nostres comunitats. Que arribe fins a les llars, que la puguen conèixer aquells que cerquen un sentit nou a les seues vides, que la puguen escoltar els qui viuen sense esperança.

Hem d’aprendre a llegir plegats l’Evangeli. Familiaritzar-nos amb els relats evangèlics. Posar-nos en contacte directe i immediat amb la Bona Notícia de Jesús. En això hem d’invertir les energies.

Hem de descobrir l’atracció que té Jesús, el Fill estimat de Déu,
per als que busquen veritat i vida.

Vídeo de YouTube

Comments