Pàgina inicial‎ > ‎

3r diumenge d'Advent

9 de des. 2016, 7:50 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 9 de des. 2016, 7:59 ]
«Guarir ferides.»


El Baptista esperava un Messies que extirparia del món el pecat imposant el judici rigorós de Déu, no un Messies dedicat a curar ferides i alleujar sofriments. Des de la presó de Maqueront envia un missatge a Jesús: «Ets tu el qui ha de venir, o n'hem d'esperar un altre?».
Jesús li respon amb la seua vida de profeta curador: «Aneu a anunciar a Joan el que sentiu i veieu: els cecs hi veuen, els coixos caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten, els pobres reben l'anunci de la bona notícia». Aquest és el veritable Messies: el que ve a alleujar el sofriment, guarir la vida i obrir un horitzó d'esperança als pobres.

I tot això amb les següents actituds:
«No jutgeu i no sereu jutjats».
«Sigueu compassius com el vostre Pare».

El papa Francesc afirma que «curar ferides» és una tasca urgent: «Veig amb claredat que el que l'Església necessita avui és capacitat de guarir ferides». Parla després de «fer-nos càrrec de les persones, acompanyant-les com el bon samarità, que renta, neteja i consola». Parla també de «caminar amb les persones en la nit, saber dialogar i, fins i tot, baixar a la seua nit i foscor sense perdre'ns».


Actituds del temps d’Advent: la paciència.

La paciència és una virtut bàsica per aquell que espera. El nostre temps demana resultats a curt termini i això ens fa poc resistents als fracassos i ens proporciona una gran dosi d'ansietat. Volem que es faça realitat allò que desitgem o aquella causa per la qual estem treballant. Fins i tot, volem que Jesús siga més conegut i estimat, i no sabem com fer-ho. L'Advent és una invitació a treballar sense defallir, encara que les coses no isquen com esperaríem. Així ens ho diu St. Jaume en la seua carta: “Tingueu paciència, germans, fins que vinga el Senyor. Mireu com el llaurador espera els fruits preciosos de la terra… Igualment vosaltres tingueu paciència, refermeu els vostres cors, que la vinguda del Senyor és a prop”.

Comments