Pàgina inicial‎ > ‎

3r diumenge de Pasqua

26 d’abr. 2017, 12:19 publicada per Lluís Carbonell

Acollir la força de l’Evangeli

http://4.bp.blogspot.com/-IOuMJN7JrXw/U2TkiKm5mVI/AAAAAAAAFFA/NDHjvdSSBv0/s1600/Ema%C3%BAs.jpg
Dos deixebles de Jesús van allunyant-se de Jerusalem. Caminen tristos i desolats. Quan l’han vist morir a la creu, en el seu cor s’ha apagat l’esperança que havien posat en ell. No obstant això continuen pensant en ell. No el poden oblidar. Haurà estat tot una il·lusió?

Mentre conversen i discuteixen de tot allò viscut, Jesús s’acosta i es posa a caminar amb ells. Però els deixebles no el reconeixen. Aquell Jesús en qui tant havien confiat i que havien estimat amb passió els sembla ara un caminant estrany.

Jesús s’uneix a la seua conversa. Els caminants l’escolten primer sorpresos, però poc a poc alguna cosa es va despertant en el seu cor. No saben exactament què els està passant. Més tard diran: «¿No és veritat que el nostre cor s’escalfava dins nostre mentre ens parlava pel camí i ens obria el sentit de les Escriptures?».

Els caminants se senten atrets per les paraules de Jesús. Arriba un moment en què necessiten la seua companyia. No volen deixar-lo marxar: «Queda’t amb nosaltres». Durant el sopar se’ls obriran els ulls i el reconeixeran. Aquest és el gran missatge d’aquest relat: quan acollim Jesús com a company de camí, les seues paraules poden despertar en nosaltres l’esperança perduda.

Durant aquests anys, moltes persones han perdut la confiança en Jesús. A poc a poc se’ls ha anat convertint en un personatge estrany i irreconeixible. Tot el que saben d’ell és el que poden reconstruir, de manera parcial i fragmentària, a partir del que han escoltat de predicadors i catequistes.

Sens dubte, l’homilia dels diumenges compleix una tasca insubstituïble, però resulta clarament insuficient perquè les persones d’avui puguen entrar en contacte directe i viu amb l’Evangeli. Tal com es porta a terme, davant d’un poble que ha de romandre mut, sense exposar les seues inquietuds, interrogants i problemes, és difícil que aconseguesca regenerar la fe vacil·lant de tantes persones que busquen, de vegades sense saber-ho, trobar-se amb Jesús.

¿No ha arribat el moment d’instaurar, fora del context de la litúrgia dominical, un espai nou i diferent per escoltar junts l’Evangeli de Jesús? Per què no reunir-nos laics i preveres, dones i homes, cristians convençuts i persones que s’interessen per la fe, a escoltar, compartir, dialogar i acollir l’Evangeli de Jesús?

Hem de donar a l’Evangeli l’oportunitat d’entrar amb tota la seua força transformadora en contacte directe i immediat amb els problemes, crisis, pors i esperances de la gent d’avui. Aviat serà massa tard per recuperar entre nosaltres la frescor original de l’Evangeli.

Avui és possible.


Vídeo de YouTube


Comments