Pàgina inicial‎ > ‎

3r diumenge de Pasqua

11 d’abr. 2018, 8:38 publicada per Lluís Carbonell

Testimonis

Lluc descriu la trobada del Ressuscitat amb els seus deixebles com una experiència fundant
. El desig de Jesús és clar. La seua tasca no s’ha acabat a la creu. Ressuscitat per Déu després de la seua execució, pren contacte amb els seus per posar en marxa un moviment de «testimonis» capaços de contagiar a tots els pobles la seua Bona Notícia: «Vosaltres en sou testimonis».

No és fàcil convertir en testimonis aquells homes enfonsats en el desconcert i la por. Al llarg de tota l’escena, els deixebles romanen callats, en silenci total. El narrador només descriu el seu món interior: estan plens de terror; només senten torbació i incredulitat; tot allò els sembla massa bonic per ésser veritat.

És Jesús qui regenerarà la seua fe. El més important és que no se sentin sols. Han de sentir-lo ple de vida enmig d’ells. Aquestes són les primeres paraules que sentiran del Ressuscitat: «Pau a vosaltres… Per què esteu torbats?».

Quan oblidem la presència viva de Jesús enmig nostre; quan l’ocultem amb els nostres protagonismes; quan la tristesa ens impedeix sentir-ho tot menys la seua pau; quan ens encomanem els uns als altres pessimisme i incredulitat… estem pecant contra el Ressuscitat. Així no és possible una Església de testimonis.

Per despertar la seua fe, Jesús no els demana que li miren la cara, sinó les mans i els peus. Que vegen les seues ferides de crucificat. Que tinguen sempre davant els seus ulls el seu amor lliurat fins a la mort. No és un fantasma: «Sóc jo en persona». El mateix al qual han conegut i estimat pels camins de Galilea.

Sempre que pretenem fonamentar la fe en el Ressuscitat amb les nostres elucubracions el convertim en un fantasma. Per trobar-nos amb ell hem de recórrer el relat dels evangelis; descobrir aquestes mans que beneïen els malalts i acaronaven els nens, aquests peus cansats de caminar a l’encontre dels més oblidats; descobrir les seues ferides i la seua passió. És aquest Jesús el que ara viu ressuscitat pel Pare.

Tot i veure’ls plens de por i de dubtes, Jesús confia en els seus deixebles. Ell mateix els enviarà l’Esperit que els sostindrà. Per això els encomana que prolonguen la seua presència al món: «Vosaltres en sou testimonis». No han d’ensenyar doctrines sublims, sinó encomanar la seua experiència. No han de predicar grans teories sobre Crist, sinó irradiar el seu Esperit. Han de fer-lo creïble amb la seua vida, no només amb paraules. Aquest és sempre el veritable problema de l’Església: la manca de testimonis.

Vídeo de YouTubeComments