Pàgina inicial‎ > ‎

4t diumenge d'Advent

16 de des. 2016, 5:30 publicada per Lluís Carbonell
«Déu amb nosaltres»
Una experiència interior.

L'evangelista Mateu té un interés especial de dir als seus lectors que Jesús ha de ser anomenat també «Emmanuel». Sap molt bé que pot resultar xocant i estrany. A qui se li pot dir amb un nom que significa «Déu amb nosaltres»? No obstant això, aquest nom conté el nucli de la fe cristiana i és el centre de la celebració del Nadal.

Aquest misteri últim que ens envolta per tot arreu i que els creients anomenem «Déu» no és una cosa llunyana i distant. És amb tots i cada un de nosaltres. Com ho puc saber? És possible creure de manera raonable que Déu és amb mi si jo no en tinc cap experiència personal, per petita que siga? Si no l’experimentem d’alguna manera viu dins nostre, difícilment el trobarem fora. Per contra, si percebem la seua presència en nosaltres podrem rastrejar la seua presència en el nostre entorn.Actituds del temps d’Advent: la pregària.

Perquè siga possible aquesta presència en nosaltres del misteri de Déu, perquè puguem experimentar-lo personalment, cal obrir-li la nostra interioritat, acollir-lo en el si del nostre propi misteri, on resideixen les nostres pors i preocupacions, les nostres ferides i tristeses, la nostra mediocritat, les nostres limitacions…

Això és pregar, un diàleg interior que, transcendint el nostre jo, crea un espai perquè entre ben dins nostre l'Emmanuel, amb tota la seua presència salvadora.
Comments