Pàgina inicial‎ > ‎

6é diumenge de Pasqua

11 de maig 2020, 9:56 publicada per Lluís Carbonell
Les setmanes van passant de pressa, i ja ha transcorregut més de la meitat del temps Pasqual, de manera que també les lectures que ens acompanyen ja ens van preparant per a la conclusió d'aquesta cinquantena Pasqual i enfocant-nos cap a la celebració de Pentecosta, que serà el 31 de maig. Amb aquest sentit escoltem com Jesús ens va dient a l'evangeli del diumenge vinent: "Si m'estimeu, guardareu els meus manaments; jo pregaré el Pare, que us donarà un altre Defensor, l'Esperit de la veritat, perquè es quede amb vosaltres per sempre".

Aquesta setmana ens acompanya en la pregària el salm 65. Un salm que vol ser tot un himne de goig i d'alabança a Déu i a tota la seua obra. L'antífona ens introdueix en tot aquest salm d'alabança: "Aclama Déu, tota la terra". Tot el salm repeteix aquest sentiment de lloança, amb una actitud festiva com marca amb el signe de festa i de goig: canteu, aclameu...

Aquest encalçament de l'obra de Déu s'inicia amb la contemplació de totes les coses que ha creat: «Que en són d'admirables, les vostres obres!» Aquesta obra continua amb una història concreta amb un poble concret: el poble d'Israel; i amb una menció especial a com Déu els va alliberar de l'opressió d'Egipte: "Convertí la mar en terra ferma, passaren el riu a peu eixut. Ell és la nostra alegria, ell, que sempre governa amb el seu poder".

I, per últim, fa posar en els nostres llavis l'alabança del mateix salmista per tot el que Déu ha fet i que podem fer nostra:
"Beneït siga Déu: No ha refusat la meua súplica, ni m'ha negat el seu amor".

Pasqua - 6é diumenge 2020


Comments