Pàgina inicial‎ > ‎

Aprenem a treballar com els microbiòlegs

1 d’abr. 2019, 9:27 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 1 d’abr. 2019, 9:28 ]
L’alumnat de biologia de 3r i 4t d’ESO està participant en el projecte Small World Initiative (SWI). Es tracta d’un projecte de Ciència ciutadana per al descobriment de nous antibiòtics, en col·laboració amb el Departament de microbiologia i del Servei de formació permanent del professorat i d'Innovació educativa de la Universitat de València.


En els últims cent anys els antibiòtics han salvat la vida de milions de persones. Ara, però, els metges s’enfronten a un problema que comença a ser global i altament preocupant: la resistència dels bacteris als antibiòtics. Cada any moren al món 700.000 persones per infeccions provocades per bacteris resistents als tractaments coneguts. 


La nostra participació en el projecte començà amb una conferència a l’escola sobre el tema “Apocalipsi microbiana en un món sense antibiòtics”, impartida pel professor Sergi Maicas Prieto de la Universitat de València, per passar després a realitzar quatre sessions de treball al laboratori per a cultivar diferents colònies de microorganismes i assajar el seu poder antibiòtic.


Finalment l'alumnat assistirà a la Jornada final al campus de Burjassot on podrà conèixer els resultats de les investigacions dels altres 12 centres de Secundària que també estan participat en el projecte.Comments