Pàgina inicial‎ > ‎

Campanya de Mans Unides '17

7 de febr. 2017, 11:23 publicada per Lluís Carbonell

Estimades famílies:

Un any més volem presentar-vos la campanya de Mans Unides, que té el seu moment més intens aquest mes de febrer. Mans Unides pretén promoure molts projectes de lluita contra la fam i la pobresa en distints països d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina; uns projectes que desitgen fer present que en la nostra societat és possible un món més just i fratern, un món que promou uns valors més ètics, i que desitja que tots puguen tenir una vida digna i les mínimes condicions necessàries per a poder viure-la.

El món no necessita més menjar,
necessita gent més compromesa. 

Amb aquest lema de la campanya d'aquest any, Mans Unides desitja crear consciència en països com el nostre. Una consciència que ens ha de portar a viure d'una manera més compromesa. En gran part de les nostres cases sobra menjar cada dia, i en moltes ocasions acaba en el fem. I és que gairebé 800 milions de persones no saben si menjaran avui. I si això no fos prou dramàtic, 25.000 persones moren de fam cada dia. Com podem restar indiferents davant d'una tragèdia tan colossal?

La Campanya se centrarà en tres qüestions essencials i urgents per acabar amb la pobresa i la fam al món com són el malbaratament d'aliments, la lluita contra l'especulació alimentària i el compromís amb una agricultura respectuosa amb el medi ambient que assegure el consum local.

El projecte que les parròquies d'Algemesí assumeixen enguany va destinat a Madagascar, a una població que s'anomena Befeta, i consisteix en la construcció de 4 aules de Secundària i una biblioteca.

Les infraestructures escolars d'aquell país són insuficients, ja que el 50% de la població és menor de 20 anys. Els habitants de les zones rurals són els més afectats, per la falta d'infraestructures educatives, i de camins intransitables que impedeixen poder traslladar-se. Aquesta construcció serà la segona part, ja que fa uns anys el rector d'aquest poble va impulsar la creació d'una petita escola de Primària en els locals parroquials i una escola maternal. Les famílies col·laboraran en la d'obra, com també en l'equipació del mobiliari, mentre que Mans Unides col·laborarà en la construcció de l'edifici de 350 m², com també la construcció d'un pou i una cisterna, que puga donar servei a la construcció del Col·legi. L'import total de l'obra és de 47.263 euros.

Us convidem a ser generosos amb aquells que menys tenen, aportant el nostre granet d’arena al projecte. Convideu als vostres fills a ser solidaris fent alguna aportació en la vidriola que anirà passant per les aules, amb motiu de la campanya, durant aquesta setmana. També podreu fer els donatius a secretaria del centre durant tota aquesta setmana, o en les col·lectes de les parròquies el cap de setmana del 11 i 12 de febrer.

Vos agraïm ja anticipadament la vostra col·laboració, tant en aquesta causa com en tantes altres en les que la solidaritat es fa realitat.

L'Equip Directiu

Comments