Pàgina inicial‎ > ‎

Campanya Mans Unides

3 de febr. 2012, 6:56 publicada per Noèlia Montrull   [ actualitzat el 5 de febr. 2012, 5:17 per webmaster maux ]
Com tots els anys, MANS UNIDES reclama la nostra ajuda i solidaritat per mitjà de la seua Campanya. Aquest any té per lema “La salut, dret de tots: Actua!”, té com a objectiu la promoció integral de la salut i de les condicions bàsiques de vida.

Des de l’escola volem fer-nos ressò i conscienciar l’alumnat que cal un compromís seriós amb aquells més desfavorits, i implicar-los per contribuir a millorar la situació mundial.
  • Fem una crida en defensa del desenvolupament integral de les persones i el desenvolupament solidari de la humanitat.
  • Denunciem les causes evitables per les quals emmalalteixen i moren les persones.
  • Demanem l’efectiva responsabilitat de tots i totes per eradicar-les.
  • Exigim que la malaltia no es convertisca en un negoci i que les vacunes i les medicaments estiguen al servei del dret a la salut dels més pobres.
  • L’esser humà ens importa. Per això som companys de camí de les persones malaltes en els llocs més oblidats del planeta.
  • El projecte que s’ha escollit aquest any es realitzarà a Guatemala, al Departament de El Petén i està pressupostat en 39.930€
Pretén promocionar social i econòmicament les dones del món rural. Aquest país té una població de 13 milions d’habitants dels quals el 67% viuen en situacions d’extrema pobresa.

El projecte pretén contribuir al procés i desenvolupament integral de les dones de 9 pobles del Departament per tal d’enfortir l’organització de les dones, la capacitat i la formació com a dirigents per a fer possible la seua participació en el desenvolupament de les seues comunitats. Aquest projecte formarà 51 dones en educació popular i assessorament de grups, i altres 20 dones en informàtica bàsica per tal de capacitar-les i poder dur endavant tasques de secretaria i administració. Posteriorment, aquestes 71 dones formaran a les dones del món rural del Vicariat de El Petén.

Les col·lectes es duran a terme en totes les parròquies els dies 11 i 12 de febrer, però si ho desitgeu, podeu dur el sobre amb el vostre donatiu a l’oficina de l’escola. Per a la vidriola de les aules, en la qual col·laboren els vostres fills i filles, us demanem que en un gest de solidaritat feu que la seua aportació vinga d’uns diners que s’hagen guanyat per les seues tasques. Quedeu també convidats a la pregària i presentació de testimonis de Nicaragua, que tindrà lloc dia 10 de febrer a les 20:15 hores a l’Aula Magna del Patronat.

La Direcció
Comments