Pàgina inicial‎ > ‎

Campanya Mans Unides 2015

30 de gen. 2015, 6:13 publicada per Noèlia Montrull   [ actualitzat el 30 de gen. 2015, 6:14 ]
Estimades famílies:

En començar el mes de febrer, un any més, us convidem a col·laborar en la campanya de Mans Unides.

El lema de la campanya d’aquest any és el següent:

“Lluitem contra la pobresa. T'hi apuntes?”


Amb aquest lema, Mans Unides vol motivar a la societat perquè prenguen consciència de què tots som responsables de l'eradicació de la pobresa. Mans unides busca denunciar les causes que la provoquen, i busca accions concretes per tal d'intentar acabar amb ella.


La campanya d'aquest any, tracta de recapitular totes les anteriors i fer una seriosa revisió del treball realitzat en els objectius de desenvolupament del mil·lenni. La campanya vol fer-se ressò de les paraules del Papa Francesc que ens convida a fer realitat un model de societat que no excloga als dèbils, als més empobrits, als menys dotats; una crida en definitiva a treballar en favor dels més pobres entre els pobres.


El lema i el cartell són motivadors. Davant la pregunta: t'hi apuntes? Pretén interpel·lar, i contagiar eixe desig de lluita per fer i aconseguir un món més just. El llapis del cartell té un doble significat: per una banda en la goma d'esborrar, pretén esborrar la paraula pobresa, i per l'altra banda escriu i et convida a unir-te a aquesta iniciativa.


Les parròquies d’Algemesí, tots els anys, ens unim a la campanya de Mans Unides promovent i col·laborant en un projecte concret, al qual també s’uneix la nostra escola.


Aquest any el projecte escollit es desenvoluparà a les comunitats indígenes de Ovenia, Isla Hù, Arroyo Hû, Santa Teresita, Naranjito i Vegas Kue, Districte de Paso Llovía del Departament de Guairá, situats en el Centre-Sur de Paraguai. El projecte pretén portar endavant accions orientades a enfortir l'organització comunitària dels seus habitants, buscant una millora en la salut, l'educació, la producció agropecuària i artesanal indígena.


El projecte el porten endavant les Carmelites Missioneres Teresianes, que des de l'any 1991 estan treballant amb ells, intentant millorar les seues condicions de vida. Algunes de les activitats que pretenen portar endavant són: Reunions amb els líders comunitaris, polítics i religiosos, capacitació jurídica als promotors agrícoles, assessorament para sembra i producció agrícola, dotació d'eines, llavors i animals de granja, materials de construcció, contractació d'obreres, construcció i equipament dels distints Llocs de Salut, tallers comunitaris sobre salut, elaboració d'aliments sans i de productes de neteja. Les activitats de salut es coordinaran amb els organismes públics sanitaris, el mateix que la vacunació i assistència mèdica. Es construirà i equiparà un taller de motos i es capacitarà als indígenes en aquest treball, en artesania, en la mini indústria setrill, en la seua distribució. Es dotarà als centres escolars de materials didàctics i es capacitarà als professors organitzant tallers mensuals.
La població que es beneficiarà directament del projecte seran 200 famílies, unes 1.300 persones, de les 6 comunitats Mbya. Els beneficiaris participaran en el projecte amb l'aportació de materials locals de construcció i amb la mà d'obra no qualificada. El projecte tindrà una durada de dos anys, repartides en distintes etapes.


Us conviden a ser generosos amb aquells que menys tenen aportant el vostre granet al projecte. Convideu als vostres fills a ser solidaris fent alguna aportació en la vidriola que anirà passant per les aules, amb motiu de la campanya, durant aquesta pròxima setmana. També podreu fer els donatius a secretaria del centre durant tota aquesta setmana.

L'Equip Directiu

Comments