Pàgina inicial‎ > ‎

Campanya Mans Unides 2016.

8 de febr. 2016, 6:43 publicada per Júlia Oltra


Estimades famílies:


En començar el mes de febrer, un any més, us convidem a col·laborar en la campanya de Mans Unides.


El lema de la campanya d’aquest any és el següent:


“Planta-li cara a la fam: sembra”


Amb aquest lema pretenem no quedar-nos indiferents davant la situació en la qual tants milions d'éssers humans sofreixen per no poder menjar. Per això proposem sembrar una bona terra, una bona aigua, una bona llavor.

Les parròquies d’Algemesí, tots els anys, ens unim a la campanya de Mans Unides promovent i col·laborant en un projecte concret, al qual també s’uneix la nostra escola.


El projecte d'aquest any pretén disminuir la tassa de desnutrició matern- infantil  en la regió de Cajamarca situada en la part nord del Perú. El projecte es desenvoluparà al districte de Guzmango, en la província de Contumazá, que té un percentatge de desnutrició crònica infantil del 48 %. Per poder dur endavant aquesta millora tindrà com a principals receptors a les dones gestants i els xiquets menors de cinc anys. Una de les principals millores serà la de formar a les mares respecte a com alimentar d’una forma ordenada als seus fills i com millorar els hàbits d'higiene, per tal de prevenir les infeccions respiratòries agudes, les diarrees, la parasitosi, i moltes altres malalties; i al mateix temps s'estimularà el desenvolupament bio-psicosocial. Amb aquesta tasca es pretén aconseguir una promoció de la sanitat i de les promotores de salut; també incentivar l'ús de vitamines i una alimentació més rica en proteïnes.


Algunes de les activitats que promou aquest projecte són:


  • Xarrades a les famílies per a preparar plats més nutritius.


  • Pràctiques d'higiene, i estimulació prenatal i psicomotriu.


  • Creació i instal·lació de filtres d'aigua per al consum.


  • Campanyes de control de pes i talla als xiquets, i d'hemoglobina a les mares gestants i als xiquets menors de 5 anys.


  • Campanyes de vigilància del complement nutricional dels xiquets d'entre 1 i 5 anys.


  • Demostració de dietes nutritives, pràctiques d'higiene i de com millorar les tasques d’una alimentació saludable a les dones embarassades i als menors de cinc anys.


  • Tallers de promoció dels horts biològics, i de cria de distints animals que promoguen una alimentació més nutritiva i saludable.


Un total de 250 persones es beneficiaran en aquest projecte, siguen els principals beneficiaris les dones gestants en edats compreses entre 14 i 45 anys, i els xiquets menors de 5 anys.

Els cost total per poder portar endavant aquest projecte és de: 98.531 €.

Us conviden a ser generosos amb aquells que menys tenen, aportant el vostre granet d’arena al projecte. Convideu als vostres fills a ser solidaris fent alguna aportació en la vidriola que anirà passant per les aules, amb motiu de la campanya, durant aquesta setmana. També podreu fer els donatius a secretaria del centre durant tota aquesta setmana, o en les col·lectes de les parròquies el cap de setmana del 13 i 14 de febrer.

Us agraïm ja d’avant mà la vostra col·laboració, tant en aquesta causa com en tantes altres en les quals la solidaritat es fa realitat.

L'Equip DirectiuComments