Pàgina inicial‎ > ‎

Comença la temporada de primavera a l'hort escolar

17 de febr. 2014, 0:42 publicada per Noèlia Montrull
El darrer divendres encetàrem a l'escola la temporada de primavera de l'Hort Escolar, i ho ferem amb la sembra de diferents llavors d'albergínies, tomaques, carabassetes i pimentons, cadascuna d'elles de quatre varietats diferents.

Totes aquestes varietats de llavors, així com el substrat i els llavorers, ens les ha facilitades Maria Hurtado, antiga alumna de l'escola i Enginyera Agrícola, la qual s'ha sumat amb entusiasme al nostre projecte d'Hort Escolar.
L'activitat l'hem realitzada cinc alumnes de 3r d'ESO i tots els de l'etapa infantil, 3, 4 i 5 anys.
Hem fet servir dos llavorers de plàstics en els quals hi caben en total més de 80 plantetes en cadascun. Per les característiques de les plantes resulta millor fer-ho d'aquesta manera, per a posteriorment trasplantar-les a l'hort de Fons Salutis.

Al llarg del matí i acompanyats per alguns alumnes de 3r d'ESO, pels professors i per Maria Hurtado, anàrem per les diferents classes d'Infantil amb els llavorers per tal d'omplir de substrat els alvèols i col·locar en cadascun d'ell una llavor diferent de les hortalisses abans esmentades. Una vegada completats i sembrats els dos llavorers els portàrem a l'aula del Laboratori, on les condicions de temperatura seran les més estables per a les primeres setmanes de germinació.

Com sempre, després de les dues primeres fulles que trauran, les clotildeones, en sortiran les primeres fulles vertaderes de la planta. A partir d'aquest moment és important que comencen a rebre la llum del sol perquè es facen ben grans i no s'espiguen!

A continuació us posem unes quantes fotos de l'experiència tan divertida que va tindre l'alumnat.
Enric Olivares

Comments