Pàgina inicial‎ > ‎

Comparteix el que importa: la nova campanya de Mans Unides

1 de febr. 2018, 10:58 publicada per Lluís Carbonell

Un any més volem presentar-vos la campanya de Mans Unides, que té el seu moment més intens aquest mes de febrer. Mans Unides és una de les associacions de l’Església que es dedica a la cooperació i que dóna vida a les paraules de Jesucrist: «vaig tenir fam i em vau donar de menjar; vaig tenir set i em vau donar de beure».

“Comparteix el que importa”

Aquest és el lema de la campanya d’aquest any. Una campanya que forma part del tercer any del trienni titulat “planta-li cara a la fam”, i que té com a objectiu fonamental disminuir la fam al món i reforçar el dret a l’alimentació de les persones més pobres i vulnerables del planeta.

A Mans Unides fa 58 anys que lluitem contra aquesta situació injusta i contrària al que Déu vol. La solidaritat fonamenta la nostra feina, així com promoure una vertadera consciència per compartir una casa comuna, uns recursos, unes necessitats i unes possibilitats.

El lema d’aquest any “Comparteix el que importa” ens vol fer posar en comú experiències, iniciatives i propostes de canvi que ens ajuden a viure aquesta solidaritat COMPARTINT:

  • Iniciatives d’accés als aliments per al consum humà i no per al benefici econòmic, mitjançant alternatives de producció i consum i accions de denúncia contra l’especulació.
  • Sistemes de producció mediambientalment sostenibles, a través de l’educació en sostenibilitat, la producció sostenible i la denúncia de les causes estructurals de la producció agrícola insostenible.
  • Propostes i experiències contra la pèrdua i el desaprofitament d’aliments als països empobrits i a Espanya: grups de consum, horts urbans... A més, denunciarem la realitat i els impactes d’aquesta pèrdua. Participem en les campanyes “Si tens cura del planeta, combats la pobresa” (dins la iniciativa Enllaça’t per la Justícia, amb Càritas, Justícia i Pau, REDES i CONFER) i «Canviem pel planeta – tinguem cura de les persones» (amb l’Aliança Internacional d’Organitzacions Catòliques de Desenvolupament CIDSE).

Les parròquies d'Algemesí pretenen col·laborar en un programa educatiu i de rehabilitació de xiquets del carrer a l’Índia, un dels països més pobres. Allahabad és el nom de la ciutat on es du endavant aquest projecte, i en ella el 30% de la població viu en barris marginals amb molt pocs serveis bàsics.

Amb aquest projecte es pretén arribar a un nombre aproximat de 600 xiquets de 20 centres educatius dels distints barris marginals. La finalitat no ha de ser només la formació, sinó poder buscar eixides dignes per a tots aquests xiquets i xiquetes, com també facilitar-los l'accés als estudis bàsics.

Aquest projecte pretén:

  • Preparar el personal durant un any sobre l’orientació del projecte.
  • Preparar el professorat amb mètodes útils d’ensenyament.
  • Fer entrega de llibres i de material escolar als xiquets i xiquetes.
  • Establir reunions amb els pares i mares.
  • Preparar el personal amb materials relacionats amb la seguretat i la higiene.

Us convidem a ser generosos amb aquells que menys tenen, tot aportant el vostre granet d’arena al projecte. Convideu els vostres fills i filles a ser solidaris fent alguna aportació a la vidriola que anirà passant per les aules, amb motiu de la campanya, durant la propera setmana (de dilluns 5 a divendres 9 de febrer). També podreu fer els donatius a la secretaria del centre durant tota aquesta setmana, o en les col·lectes de les parròquies el cap de setmana del 10 i 11 de febrer.

Vos agraïm ja anticipadament la vostra col·laboració, tant en aquesta causa com en tantes altres en les que la solidaritat es fa realitat.

L'Equip Directiu

Comments