Pàgina inicial‎ > ‎

Dia de l'arbre

4 de febr. 2014, 6:58 publicada per Noèlia Montrull

El darrer divendres 31 de gener a la nostra escola celebràrem el dia de l’arbre.

El dia de l'arbre és un dia festiu i reivindicatiu que se celebra a molts països des que ho va instituir Suècia per primera vegada en 1840. En aquella època en aquest país ja s'havia pres consciència de la importància que tenen els recursos forestals, de la cura que s'havia de brindar als arbres, i la necessitat d'introduir els xiquets, des de primerenca edat, en el coneixement i la pràctica d'una tasca amb beneficis a curt, mitjà i llarg termini.
Aleshores el nostre alumnat ha aprofitat aquest dia per fer una sèrie d’activitats que ens servisquen de recordatori de la importància de la conservació i foment de les plantes autòctones i els paratges naturals.

 

A continuació teniu un resum de les activitats que s’han fet:

Alumnat de 4t de primària i 1r d’ESO.

Avui divendres 31 de gener l’alumnat de 4t de primària i de 1r d’ESO hem participat en les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Algemesí amb motiu de la celebració del dia de l’arbre.

Després de caminar des de l’escola al bosc de Ribera situat en el paratge natural que limiten el braç antic i el traçat nou del final del curs del riu Magre, a l’altra part de la Xopera, ens esperaven tres tallers, que per torns rotatoris, hem anat fent els grups en què hem dividit l’alumnat de la classe.

Un taller tenia per objectiu plantar un lledoner, un pollancre i alguns matolls de murta, un altre fer una visita guiada per tot l’espai natural observant-hi la flora i la configuració típica d’aquest bosc de ribera entre els rius Magre i Xúquer i el tercer incidia en el tema de les espècies invasives, concretament els canyars, on l’actuació consistia a tallar algunes canyes amb alicates d’esporgar i cobrir de tela de ràfia negra el terreny guanyat al canyar per tal d’evitar nous rebrots.

Després d’una estona d’esbarjo en la part de la “Xopera”, que hem aprofitat per esmorzar, hem tornat a l’escola per reprendre les activitats escolars de divendres.

Ha estat una diada ben bonica i interessant per a tots!

Vicent Niclòs

Alumnat de 3r de primària i 3r d’ESO
Els i les alumnes de 3r de Primària i 3r de Secundària han celebrat el Dia de l'Arbre d'una manera molt especial, als terrenys del convent de Font Salutis. Allí, hi han plantat deu arbres fruiters: 2 cirerers, 2 ametlers, 2 bresquilleres, 2 nogueres i 2 llimeres, regalades per Ximo Vidal, propietari de Menan Agrícola i persona molt unida al llarg de la seua vida al col·legi Maria Auxiliadora. Aquests deu arbres s'uneixen als pins que ja hi plantàrem l'any passat durant la mateixa jornada i que foren regalats per l'Ajuntament d'Algemesí. A tots dos els donem les gràcies molt sincerament. Cada arbre serà apadrinat per un curs diferent de l'escola, així podran aprendre a cuidar-los i els veuran créixer al llarg de la seua escolaritat.

Enric Olivares

A la següent presentació podeu veure algunes imatges de les activitats que es feren:

Dia de l'arbreComments