Pàgina inicial‎ > ‎

Dimecres de Cendra

14 de febr. 2018, 4:45 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 14 de febr. 2018, 4:47 ]

“Torneu-me el goig de la vostra salvació,

que em sostinga un esperit magnànim.

Obriu-me els llavis, Senyor,

i proclamaré la vostra lloança”.


Un any més, amb el Dimecres de Cendra iniciem la Quaresma. Durant aquest temps l'Església ens convida a donar-li un impuls nou a la nostra vida, ens crida a convertir-nos. És un temps per a practicar més intensament la caritat, visitant els malalts, acollint qui no té ningú, compartint els nostres béns i el nostre temps amb els més necessitats.

Però, què vol dir convertir-se? L'acció de convertir-se significa transformar-se, passar d’un estat de decadència a un altre de gràcia.

Al llarg dels 40 dies de durada de la Quaresma, estem cridats a transformar el nostre estil de vida, a canviar els hàbits que ens allunyen de Déu i dels nostres germans. Tal com Jesús va fer en el seu recés al desert, els cristians tenim l'oportunitat de descobrir quines són les nostres temptacions i febleses que ens allunyen d'una vida plena, que ens impedeixen estimar i sentir-nos estimats.

Hem de saber dir “no” a tot allò que ens descentra i ens aparta del nostre projecte de vida, en això consisteix la pràctica penitencial.

Prescindir de tantes coses supèrflues, la possessió de les quals ve encoratjada per un consumisme compulsiu més que per una necessitat. D’això ens exercita el dejuni. Transcendir el propi jo per a reconèixer-nos en les altres persones amb una gran dignitat. Sentir-nos solidaris, compartir béns i vida. Tot això es fa present en l’almoina.

Com ha dit el Papa Francesc, puc dir que els gojos més bells i espontanis que he vist en els meus anys de vida són els de persones molt pobres que tenen poques coses a les quals aferrar-se.

Durant aquest temps de conversió se'ns convida a viure més pobrament i a ser humils de cor. D’aquesta manera ens preparem per a viure la Pasqua. A més a més, aquesta postura s’ha de viure no com una renúncia, sinó com un SÍ a l’oportunitat de ser millor persona.

1r Diumenge de Quaresma. Cicle B. Lectures de la missa.


Vídeo de YouTube


Comments