Pàgina inicial‎ > ‎

El Guernica, símbol de la Pau per a Maria Auxiliadora

31 de gen. 2019, 5:11 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 31 de gen. 2019, 5:13 ]
El Dia Escolar de la No-violència i la Pau se celebra des de 1964 gràcies a la iniciativa del poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal. Amb ell es propugnà una educació basada en la concòrdia, la tolerància, la solidaritat i el respecte cap als Drets Humans. El dia elegit és força significatiu: el 30 de gener, aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

Enguany a Maria Auxiliadora, amb la voluntat de sensibilitzar el nostre alumnat de la importància de la no violència i del pacifisme, hem dut a terme la creació d'un mural basat en la imatge creada per Pablo Picasso el 1937, l'universalment conegut Guernica, i que ens parla de les conseqüències negatives i els desastres que provoca la guerra. El mural, format per 48 peces individuals, ha estat realitzat pels alumnes de 3r d'ESO a l'àrea de Plàstica. En ell han volgut transformar, a través del color i la seua pròpia creativitat, el missatge negatiu, de dolor i d'advertència dels perills que comporta l'esclat d'un conflicte, en un missatge positiu de pau i esperança.

  
  

Al mateix temps, la resta de l'alumnat ha estat realitzant en aquestes dues setmanes les seues pròpies versions d'aquesta obra mestra del segle XX per tal de reivindicar un esperit contra la violència.
  

No ho oblideu: la pau és l'única guerra que val la pena lluitar!
Comments