Pàgina inicial‎ > ‎

II diumenge d'Advent

5 de des. 2018, 7:12 publicada per Lluís Carbonell

Poble de Sió! Mira que el Senyor ve a salvar les nacions,

i farà ressonar la seua veu majestuosa i el nostre cor en sentirà gran alegria. (Is 30, 19.30)

La referència al “poble de Sió”, és a dir al poble escollit de Déu, ens recorda que la dimensió comunitària és fonamental en la fe d’Israel, i també en la fe cristiana. Certament que per a la salvació cal l’adhesió personal i lliure de la fe, però no ens salvem sols, sinó dins de la comunitat que és l’Església, el nou poble d’Israel.

L’oració col·lecta de la missa del diumenge diu: Déu omnipotent i ple de bondat, feu que les preocupacions de les coses terrenes no ens impedesquen de córrer a l’encontre del vostre Fill, i que el coneixement d’aquell que és la vostra saviesa ens faça participar de la seua vida.

Si analitzem el contingut d’aquesta pregària, trobarem dues consideracions molt interessants: d’una banda la tensió entre “les preocupacions de les coses terrenes” i el desig de “córrer a l’encontre” del fill de Déu. D’altra banda, el text de l’oració ens recorda que “el coneixement” de Jesús, Saviesa del Pare, és sinònim de “participar de la seua vida”. Jesús és la porta d’accés a Déu. Ell ens l’ha revelat.


Lectures del diumenge

Vídeo de YouTube

Comments