Pàgina inicial‎ > ‎

III diumenge d'Advent

12 de des. 2018, 8:40 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 12 de des. 2018, 8:41 ]
Alegreu-vos sempre en el Senyor, alegreu-vos: el Senyor és a prop.


Sant Pau ens indica on es troba, realment, l’arrel i el motiu fonamental de la joia cristiana: en la proximitat del Senyor Jesús. Aquesta proximitat la podem notar, palpar, en els sagraments, en el servei als altres, en la lectura de la Bíblia i en la pregària en solitud o en comunitat. El cristià viu sempre a la presència del Senyor, que no l’abandona mai, i això és font de confiança, de seguretat i de joia.


L’oració col·lecta de la missa del diumenge fa referència directa al Nadal: Mireu, oh Déu, el vostre poble que espera, ple de fe, la festa del naixement del vostre Fill. Concediu-li d’arribar amb alegria a les festes de Nadal i de celebrar-les solemnement amb el goig de l’Esperit.


Aquesta pregària ens recorda que l’alegria associada a les festes de Nadal troba la seua causa  en el misteri pasqual de Nostre Senyor Jesucrist, és a dir, en la salvació. Nosaltres els cristians sabem el perquè de les festes de Nadal, sabem per què omplim de llums els carrers, per què es reuneixen les famílies, per què alegrem els àpats amb dolços exquisits i amb begudes espirituoses. La solemnitat i la joia del Nadal sabem que provenen del goig de l’Esperit.


Lectures del diumenge

Vídeo de YouTube

Comments