Pàgina inicial‎ > ‎

Pel Nadal, "el teu compromís millora el món" - Magatzem de Baixos Costos Betània

14 de des. 2018, 9:54 publicada per Lluís Carbonell
«També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem, perquè era de la família i descendència de David. Josep havia d'inscriure's juntament amb Maria, la seua esposa. Maria esperava un fill. Mentre eren allà, se li van complir els dies i va néixer el seu fill primogènit: ella el va faixar amb bolquers i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat cap lloc on hostatjar-se».
(Lc 2, 1 -20)

Estimats,
Estem a punt de tornar a reviure i celebrar el que aquest text de l'evangeli de Sant Lluc ens ha recordat: el misteri del Nadal. Uns dies especials per a les nostres cases i famílies en els quals desitgem que no ens falte res per a poder celebrar-ho com cal junt a la nostra família i als nostres convidats. No oblidem que també han d'estar en eixa llista de convidats aquells que menys tenen i que necessiten, una vegada més, de la nostra solidaritat per poder celebrar aquests dies. Per això mateix vos convidem des d'aquestes lletres, una vegada més, a reflexionar sobre aquesta necessitat, i a agrair que puguem tenir la sort de què en la nostra taula no falte res.
El papa Francesc, en el missatge publicat amb motiu de la II Jornada mundial del pobre (missatge que serà el fil conductor de tota la campanya d'aquest curs de Càritas), ens fa recordar i tenir molt presents als nostres germans més necessitats. El missatge es titula «aquest pobre va cridar, i el Senyor el va escoltar», i ens convida a:
  • Estar molt atents al crit dels pobres: «cridar».
  • Davant aquest crit dels pobres i les seues necessitats, no quedar-se indiferent: «respondre».
  • Que la nostra actuació siga efectiva, i busque ser un descans per a tots els qui pateixen aquesta situació: «alliberar».
Amb aquestes tres actituds, que vos convidem a viure, iniciem la campanya «El teu compromís millora el món», demanant-vos una vegada més que vos impliqueu en fer possible aquest compromís envers els més necessitats.
Aquesta tasca és la que, des de Càritas, intentem fer en el nostre poble, tant en l'acollida de les nostres parròquies com en els projectes interparroquials. Durant aquest any el total de famílies acollides a l'economat fou de 179, de les quals 66 eren noves d'aquest any. El total de les persones beneficiades han estat 715, i el nombre d'ajudes concedides ha estat 8.580, amb un cost de 26.731,79 €.
Vos recordem que estem tots els dimarts de l'any de 17.30 h a 18.30 h als locals del Patronat (Parc Salvador Castell). Animeu-vos i vingueu a estar una estona amb nosaltres, sereu molt ben rebuts.

Què podem fer nosaltres?

Portar a classe entre dilluns 17 i dijous 20 de desembre productes dels que es proposen a continuació:
- Arròs (en paquets d'1 quilo).
- Tonyina (en paquets de 3 unitats).
- Fideus.
- Llet sencera* (en brics d'1 litre). *És important que siga sencera -ni desnatada ni semi- ja que és majoritàriament per a xiquets meuts i joves en edat escolar.
- Macarrons.
- Oli de gira-sol (botelles d'1 litre).
- Sucre.
- Llegums secs (en paquets d'1 quilo).

A més, participant en la campanya estareu realitzant la inscripció en la V Cursa Solidària, de la qual rebreu informació properament.

En nom de tots, col·laboradors i acollits, vos donem les gràcies per la vostra inestimable ajuda, i desitgem que pugueu gaudir d'unes bones festes nadalenques.

Magatzem de Baixos Costos “Economat Betània” i centre Maria Auxiliadora
Comments