Pàgina inicial‎ > ‎

Sant Francesc d'Assís, patró del medi ambient

8 d’oct. 2020, 4:43 publicada per Lluís Carbonell
Durant aquesta setmana hem celebrat a la nostra escola la festivitat de sant Francesc d'Assís en les diferents etapes educatives d'una manera especial i diferent als anys anteriors.

No ha faltat en ella el record a la seua figura com a patró dels animals i, sobre tot, del medi ambient, així com la necessitat d'estar en contacte amb la natura, on reconeixem la mà d'un Déu creador. És per això que al llarg de la setmana hem dedicat uns minuts a fer la lectura del Càntic de les Criatures de sant Francesc.

 
També, en les diferents etapes, ens hem proposat un objectiu a complir durant aquests dies encaminat a l'estalvi d'energia i la cura del medi ambient, a través de la conscienciació sobre la necessitat de reduir el nostre consum energètic en les nostres accions del dia a dia. Així mateix, la celebració del dia de sant Francesc ens permet apropar-nos a la seua vida per tal de seguir el seu model, el qual continua de plena activitat en el món present. Cal acostar-nos a la natura amb humilitat i respecte, per tal d'estar en plena comunió amb tots els éssers de la Creació. Sant Francesc ho feia i ho expressava parlant directament amb els animals.

  

Així doncs, el seu model s'ha fet present a les nostres aules a través de la projecció i lectura de diferents vídeos, contes i auques que ens acosten a la seua obra, a través de la seua predicació i els seus poemes, tendríssims i plens d'estima.
Comments