Pàgina inicial‎ > ‎

Stop the invasion of plastic

23 de gen. 2019, 4:29 publicada per Lluís Carbonell
The solution is not recycling but consuming less. 
That the plastic does not dominate us. 


Al nostre centre hem volgut aprofitar la campanya que amb el nom “Parem la invasió” ha encetat al 2018 la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Algemesí per a tractar amb el nostre alumnat un tema que ens afecta molt de prop.


Els xiquets i xiquetes de 3r i 4t de Primària, aquesta vegada dins de l’àrea d’Art Class i emprant l’Anglés com a llengua vehicular d’aprenentatge, han intentat sensibilitzar la comunitat educativa de la greu situació en què es troba el nostre poble i, per extensió, el nostre planeta i de la necessitat de parar aquesta invasió. És una invasió plàstica. Cal parar de generar i utilitzar productes plàstics.

Amb el lema que dóna títol a aquesta notícia iniciàrem el treball amb els menuts. Seguírem amb una reflexió al voltant de les illes de plàstic que suren als nostres oceans, les conseqüències que té açò en la fauna i en la nostra salut i quines accions xicotetes del dia a dia paga la pena començar a posar en pràctica, des d’ara mateix, per implicar-nos i fer desaparéixer aquest lleig i perillós monstre que ens envaeix.

Una de les primeres accions a les quals el grup s'ha compromés és a portar carmanyoles per a posar l’esmorzar i animar insistentment les mares i pares a comprar amb una cistella o bossa de tela i que no compraren fruita, verdura, carn, peix, etc. envasats amb plàstic.


Finalment l'alumnat ha construït un monstre de plàstic que hem penjat al pati per tal de fer visible la campanya dins de la nostra comunitat educativa. On està el monstre? Veniu i el trobareu.

I... què pots fer tu per parar la invasió
i viure amb menys plàstic?

Tu també pots començar amb xicotetes accions a ta casa. Ací en deixem unes quantes:
 
 

Tota aquesta informació la podeu trobar al web: http://www.invasiodeplastic.org 
Comments