Pàgina inicial‎ > ‎

Una maleta pedagògica ben especial

4 de març 2021, 9:34 publicada per Lluís Carbonell
La maleta pedagògica de les pèrdues, la vida, la mort i el dol


Educar per a les pèrdues, per a la mort i per al dol vol dir compartir amb infants i adolescents les situacions difícils, mostrar-los que els canvis formen part de la vida. Això farà que cresquen emocionalment forts, capaços de travessar qualsevol situació de pèrdua sense enfonsar-s'hi i amb capacitat d'ajudar els altres quan siga necessari.

A l'escola també contribuïm a normalitzar la mort, el dol i qualsevol pèrdua oferint un espai a l'alumnat on parlar-ne i compartir-ho perquè així es redueix la por, s'embolcallen les preocupacions inherents al fet de viure, sentim que no estem sols en el dol, aprenen a conviure amb elles i a acceptar que la vida és alegria i sofriment i cap de les dues són per sempre.

Per poder treballar a les tutories i sempre que cal aquestes vivències, comptem amb una maleta pedagògica plena de contes, llibres i guies tant per a l'alumnat com per al professorat, que va viatjant pels grups humans que formen aquesta comunitat educativa i ens ajuden a compartir les pèrdues que afecten les nostres vides.

Fruit d' aquest treball de vegades ixen creacions tan reconfortants com la que avui compartim en aquesta finestra oberta.

      

Comments