Pàgina inicial‎ > ‎

Uns dies de no parar!

5 d’abr. 2019, 4:20 publicada per Lluís Carbonell   [ actualitzat el 5 d’abr. 2019, 4:23 ]
Aquesta setmana se'ns acumulen les activitats, així que ací teniu un recull d'alguns esdeveniments en què hem participat aquestos dies:

Per què és important la donació altruista?
Perquè, al dia, necessitem a la Comunitat Valenciana 650 persones que donen sang.
  

Açò, i altres curiositats, ens van explicar dimarts al matí Roberto Roig, director del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, i dues membres del seu equip de treball. Tota la Secundària i bona part de la Primària va poder gaudir de l'oportunitat d'entendre com funcionen les donacions, la seua importància, el treball del banc de sang i transfusions, i va poder aprofitar per plantejar els seus dubtes i interrogants d'una manera lúdica i atractiva.
  
Ací podeu veure un dels vídeos que ens han passat a la xerrada de Secundària:

I no són els únics que han participat... Durant la setmana passada, l'alumnat de 1r d'ESO va visitar els seus companys d'Infantil per explicar-los la campanya de la donació de sang al centre. Tots quedaren amb moltes ganes de ser els nous superherois!
    

Lliga de debat local: calen fronteres entre els països?
A la vesprada, i amb la col·laboració de l'IES Sant Vicent Ferrer, vam poder recrear al centre la Lliga de Debat on el nostre alumnat de 4t d'ESO ja havia participat. Sota l'interrogant "Calen fronteres entre els països?", els representants d'ambdós centres ens van posar en situació de com funciona aquesta lliga, i els presents (famílies, amics,  alumnat d'altres cursos i professorat) van gaudir d'un renyit debat de posicions enfrontades.

  

III Ruta Matemàtica Local: entre números i línies
Dimecres les activitats continuaven, i l'alumnat de 1r d'ESO de tot el poble participava en la III Ruta Matemàtica Local, que continua demostrant la important presència de les matemàtiques en la nostra vida quotidiana. El Parc Salvador Castell fou l'entorn per demostrar-ho i el nostre alumnat de 4t d'ESO l'encarregat d'explicar i guiar les activitats. Tot un matí ple de reptes!
    

L'IVAM està d'aniversari

Mentresant, l'alumnat de 3r i 4t de Primària anava a València per visitar a l'IVAM l'exposició "1989. La fi del segle XX", per celebrar els seus 30 anys d'història. Allí, feren un taller d'elaborar escultures amb unes peces de construcció molt grans!
En acabar, anaren fins al parc de Capçalera per jugar al vaixell pirata. Un dia genial per a l'alumnat!


Continuen les Tertúlies Literàries Dialògiques
Com sabeu, les tertúlies sobre l'obra de Tirant lo Blanc continuen en marxa al centre. Dijous de vesprada, gràcies a la participació de diversos joves voluntaris, l'alumnat de Secundària també va poder participar activament d'aquest projecte. En grups formats per alumnes de 2n, 3r i 4t d'ESO van poder parlar sobre la seua experiència en la lectura adaptada del text de Joanot Martorell. Amb l'alumnat de 1r d'ESO foren alguns alumnes de 4t els encarregats de moderar les tertúlies.

    

SWI: cloenda del projecte

Tot seguit, l'alumnat de 3r i 4t d'ESO va poder veure el resultat de la feina que ha estat fent al llarg del projecte SWI (Small World Initiative). En algunes de les plaques es va poder observar fenòmens d'antibiosi que podrien obrir la porta a noves investigacions. I, per ficar el punt i final, tot l'alumnat va recollir el seu diploma de participació emés per la Universitat!

 

Els efectes del tabac
Per tancar la setmana, aquest matí l'alumnat de 1r d'ESO, com a part de l'activitat de l'assignatura de Projectes interdisciplinaris, ha compartit un temps amb el grup de 3r de Primària per fer una activitat conjunta sobre el tabac, que també forma part del currículum d'aquest nivell. A més, els i les alumnes de Secundària han pogut explicar als seus companys menuts els murals que hi ha al pati cobert menut sobre el perill i els perjudicis del tabac.

  

I no oblideu...
...que aquest cap de setmana tenim el certamen De Viva Veu dissabte, on esperem la vostra participació com a públic, i la Trobada d'Escoles en Valencià diumenge a Carlet.
Comments